Hoe gebruik je budgetfacturering voor je nutsvoorzieningen?

Maar vereisen dat u administratieve kosten betaalt om de "service voor budgetfacturering" te dekken
Sommige nutsbedrijven bieden budgetfacturering, maar vereisen dat u administratieve kosten betaalt om de "service voor budgetfacturering" te dekken.

Als u budgetfacturering voor uw nutsvoorzieningen wilt gebruiken, neemt u gewoon contact op met uw energieleverancier en vraagt u of u kunt overschakelen naar een budgetfactureringssysteem. Het belangrijkste dat u moet doen bij het gebruik van budgetbulling voor uw hulpprogramma's, is om de kleine lettertjes op uw budgetfactureringsovereenkomst te lezen. Zoek naar verborgen service- of administratieve kosten in het contract voor budgetfacturering en vraag uw energieleverancier of u een terugbetaling krijgt als u meer betaalt dan nodig is op de energierekening van een bepaalde maand. Budgetfacturering is geweldig voor mensen die gemak waarderen en weten hoe ze vooruit moeten plannen.

Methode 1 van 3: budgetfacturering instellen

 1. 1
  Voldoe aan de aanmeldingscriteria. Veel nutsbedrijven eisen een zekere mate van persoonlijke stabiliteit van klanten die een budgetplan willen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u minimaal 12 maanden in uw huidige woning moet hebben gewoond. U zult waarschijnlijk ook schuldenvrij moeten zijn bij uw nutsbedrijf. Dit laat het bedrijf zien dat u een betrouwbare klant bent en biedt hen een nauwkeurige statistiek bij het schatten van uw budgetfactuurbedrag.
 2. 2
  Zorg ervoor dat er geen maandelijkse kosten zijn. Sommige nutsbedrijven bieden budgetfacturering aan, maar vereisen dat u administratieve kosten betaalt om de "service voor budgetfacturering" te dekken. Het nutsbedrijf doet misschien niet zijn best om u over deze kosten te vertellen wanneer u zich aanmeldt voor budgetfacturering, dus vraag ernaar. Lees bovendien de kleine lettertjes onderaan uw overeenkomst voor budgetfacturering, op zoek naar extra kosten.
  • Vraag in gesprek met vertegenwoordigers van uw energieleverancier: "Zijn er maandelijkse of administratieve kosten waarvan ik op de hoogte moet zijn voordat ik me aanmeld?"
 3. 3
  Vraag of u een vergoeding krijgt als u minder stroom verbruikt. Budgetfacturering gebruikt een schatting van uw geplande energieverbruik om te bepalen hoeveel u moet uitgeven. Onder normale omstandigheden worden eventuele overschrijdingen in december verrekend als eindejaarsvergoeding. Maar als u minder verbruikt dan het door het nutsbedrijf geschatte bedrag, krijgt u mogelijk geen geld terug. Informeer hiernaar wanneer u besluit of u wilt overstappen op budgetfacturering.
  • Vraag de vertegenwoordiger van uw nutsbedrijf: "Als mijn gebruik van de nutsvoorziening lager is dan het bedrag dat ik aan het einde van het jaar daadwerkelijk heb betaald, krijg ik dan het bedrag van de nutsvoorziening waarvoor ik heb betaald maar niet heb gebruikt terug?"
 4. 4
  Ken uw contract. Voordat u zich aanmeldt voor budgetfacturering, moet u weten wat uw verantwoordelijkheden zijn. Wat gebeurt er als er iets verandert in uw situatie - bijvoorbeeld als u verhuist of als u besluit terug te willen naar een normale betalingscyclus? Zullen er kosten aan verbonden zijn? Als dat het geval is, moet u misschien wat extra sparen om de kosten te dekken, of om over te stappen op het budget.
  Gemak voordat u beslist of budgetfacturering geschikt voor u is
  Overweeg uw eigen houding ten opzichte van facturering en gemak voordat u beslist of budgetfacturering geschikt voor u is.
 5. 5
  Bepaal welk type budgetfacturering u wilt. Er zijn twee soorten budgetfacturering. Eén type, "rollover-facturering", rolt continu het verschil over tussen wat u hebt betaald en wat u elke maand aan uw hulpprogramma's verschuldigd bent. Het andere type staat bekend als 'vereffeningsfacturering'. Met deze optie moet u aan het einde van elk jaar een extra bedrag betalen om eventuele overschrijdingen van uw verbruik in de loop van het jaar te dekken.
  • Bij beide opties betaalt u elke maand een vast bedrag.
  • Het bedrag kan veranderen als uw energieleverancier een merkbare piek in uw energiekosten waarneemt.
  • Uw specifieke energieleverancier kan wel of niet beide soorten budgetfacturering aanbieden. Neem contact op met uw energieleverancier voor meer informatie.
  • Facturering via vereffening is de meer traditionele optie voor budgetfacturering.
  • Sommige bedrijven bieden bovendien opties voor facturering op korte termijn. U kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor budgetfacturering over een periode van drie of vier maanden.
 6. 6
  Neem contact op met uw energieleverancier. Neem contact op met uw energieleverancier als u zich wilt aanmelden voor budgetfacturering. Ze kunnen u door hun proces leiden en u helpen bepalen hoe u kunt overschakelen van traditionele naar budgetfacturering.

Methode 2 van 3: beslissen of budgetfacturering geschikt voor u is

 1. 1
  Bepaal of gemak belangrijk voor je is. Budgetfacturering maakt budgetteren eenvoudiger, omdat u precies weet hoeveel u elke maand moet betalen. Als u iemand bent met een beperkt inkomen of die niet graag raadt hoeveel u elke maand aan uw nutsvoorzieningen moet betalen, kunt u genieten van budgetfacturering. Overweeg uw eigen houding ten opzichte van facturering en gemak voordat u beslist of budgetfacturering geschikt voor u is.
 2. 2
  Denk aan de kosten van uw rekeningen. Als u in de winter hoge warmterekeningen heeft of in de zomer hoge elektriciteitsrekeningen voor airconditioning, kunt u profiteren van een budgetfactuur. Bekijk uw eerdere elektriciteits- en gasrekeningen van de afgelopen jaren om te bepalen of u elke maand een te hoog bedrag hebt betaald. Houd rekening met deze kosten voordat u ervoor kiest om budgetfacturering te gebruiken.
  • Probeer uw rekeningen in de loop van het voorgaande jaar te onderzoeken om een idee te krijgen van hoe budgetfacturering u kan helpen of schaden. Als uw energierekening in de afgelopen drie maanden bijvoorbeeld 450€ bedroeg, heeft u mogelijk een rekening van 75€, een andere rekening van 150€ en een derde rekening van 220€ ontvangen. Stel u dan een scenario voor budgetfacturering voor waarin u betaalde slechts 150€ per maand gedurende diezelfde drie maanden. Welke factureringsstijl heeft uw voorkeur?
  • Je kunt je ook voorstellen hoe het "set-up"-proces aan het einde van de cyclus werkt. Stel dat u slechts 140€ aan energie verbruikte tijdens de factureringsperiode waarin u werd verwacht 150€ per maand te betalen. De extra 7,50€ aan nutsvoorzieningen die je in de loop van een jaar niet hebt uitgegeven, kan een korting van 90€ opleveren (het totaal van 7,50€ aan maandelijkse besparingen in de loop van 12 maanden).
 3. 3
  Bepaal of je een slechte planner bent. Budgetfacturering sust slechte planners vaak in een vals gevoel van veiligheid, omdat hun energierekening kunstmatig laag is totdat het tijd is om de energierekeningen aan te passen tijdens de volgende factureringscyclus. Als je een slechte planner bent, wil je misschien geen budgetfacturering gebruiken omdat je misschien moeite hebt om de gevolgen van je acties in de toekomst realistisch te zien. Dit kan er op zijn beurt toe leiden dat u redeneert dat, aangezien uw rekeningen relatief laag zijn, u de airconditioning of verwarming net zo goed hoger kunt houden dan u anders zou doen.
  • Aan de andere kant kan facturering met een budget geweldig voor u zijn, omdat u precies weet hoeveel u elke maand betaalt (tenminste tijdens de budgetcyclus).
 4. 4
  Identificeer alternatieven voor budgetfacturering. Er zijn twee alternatieven voor budgetfacturering. Een daarvan is om geld te besparen op uw hulpprogramma's. Zorgvuldig gebruik en beheer - door gebruik te maken van up-to-date apparaten, het raam te sluiten wanneer de verwarming of lucht aan staat, en genoegen te nemen met een temperatuur die comfortabel is maar iets buiten uw ideaal - is één manier. De andere manier is om uw geld zorgvuldiger te beheren.
  • Tijdens maanden waarin u relatief weinig aan energie uitgeeft, kunt u een bedrag besparen dat gelijk is aan wat u zou kunnen doen onder een budgetfactureringssysteem. Gebruik dit overschot om uw energierekeningen af te betalen in duurdere maanden.
  • Als uw energierekening in juli bijvoorbeeld 22€ is, betaalt u de rekening en stort u 52€ in uw nutsfonds. Wanneer u hogere energierekeningen heeft, bijvoorbeeld in december, kunt u het geld dat u hebt gespaard gebruiken om ze te betalen.
Als u budgetfacturering voor uw nutsvoorzieningen wilt gebruiken
Als u budgetfacturering voor uw nutsvoorzieningen wilt gebruiken, neemt u gewoon contact op met uw energieleverancier en vraagt u of u kunt overschakelen naar een budgetfactureringssysteem.

Methode 3 van 3: geld besparen op hulpprogramma's

 1. 1
  Koop energiezuinige gloeilampen. LED-lampen bieden de nieuwste gloeilamptechnologie en verbruiken 75% minder energie dan traditionele gloeilampen. U kunt LED-lampen meestal herkennen aan hun ijshoornachtige ontwerp, waarbij het ronde uiteinde van de lamp is genesteld in een soort kegel die halverwege het uiteinde van de fitting reikt. Uw energierekening zal snel dalen wanneer u uw traditionele gloeilampen verwisselt voor energiezuinige tegenhangers.
 2. 2
  Pas je thermostaat aan. Voor elke graad dat je de temperatuur op je thermostaat lager zet, bespaar je 1% tot 3% op je energierekening. Leer thuis een iets warmere of koelere temperatuur te verdragen en u zult de besparingen op uw energierekening plukken.
 3. 3
  Gebruik een crockpot in plaats van een oven. Een crockpot verbruikt minder energie dan een oven. En hoewel je je crockpot niet voor alles kunt gebruiken, kun je in veel gevallen gemakkelijk voedsel bereiden in je crockpot dat je normaal gesproken met je fornuis zou maken.
  • Soepen, stoofschotels en kleinere stukken vlees smaken bijvoorbeeld heerlijk als ze in de crockpot worden bereid.
 4. 4
  Onderhoud uw apparaten. Als het filter van uw airconditioner of oven niet regelmatig wordt vervangen, zal het niet op het optimale niveau werken. Met andere woorden, u zult meer energie moeten gebruiken om het apparaat te laten doen wat u wilt dat het doet, wat leidt tot een hoger energieverbruik. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te bepalen hoe vaak u uw filter moet vervangen of ander onderhoud aan uw airconditioner of oven moet uitvoeren.
 5. 5
  Verf je dak wit. Een huis met een wit dak neemt minder warmte op - tot wel 40% minder - dan een donker dak. Dit kan vertalen naar lagere airconditioning kosten voor u en uw gezin. Elke witte, elastomere verf is voldoende. Je vindt zo'n verf bij de meeste bouwmarkten.
  Het belangrijkste dat u moet doen bij het gebruik van budgetbulling voor uw hulpprogramma's
  Het belangrijkste dat u moet doen bij het gebruik van budgetbulling voor uw hulpprogramma's, is om de kleine lettertjes op uw budgetfactureringsovereenkomst te lezen.
 6. 6
  Installeer een irrigatiemeter. Een irrigatiemeter is een apparaat dat het water meet dat wordt gebruikt voor zwembaden, tuinieren, het wassen van de auto en andere toepassingen waarbij het niet door de afvoer wordt weggespoeld. De meter kan worden verkregen door contact op te nemen met uw waterleidingbedrijf en er een aan te vragen. Er zijn installatiekosten van enkele honderden dollars, maar als u veel tuiniert of een groot zwembad in de achtertuin heeft, bespaart u op de lange termijn geld door een irrigatiemeter te laten installeren.
  • Met een irrigatiemeter bespaart u geld omdat u onder normale omstandigheden wordt belast door het waterbedrijf wanneer het water uw huis binnenkomt en wanneer het uit uw huis wordt weggespoeld. Door geen water door het afvoersysteem van het nutsbedrijf te spoelen, bespaart u geld.
 7. 7
  Schakel lichten en apparaten uit. Mensen raken vaak afgeleid en lopen weg bij het gebruik van computers of televisies. Maar als u of iemand anders in uw huis de tv, computer of verlichting in een bepaalde kamer niet gebruikt, hoeft deze niet aan te staan. Loop voordat je naar bed gaat door je huis en doe alle lichten en apparaten uit die je aantreft. Het is eenvoudig te doen en bespaart u op de lange termijn geld.
 8. 8
  Zet uw boiler lager. De Environmental Protection Agency raadt u aan om uw boiler in te stellen op 49°C. Een verwarming ingesteld op 140 graden of hoger kan u meer dan 45€ per jaar aan verloren warmte kosten en meer dan 300€ per jaar aan verspild water.
  • Om meer op uw boiler te besparen, schakelt u elektrische verwarmingen uit en zet u gasverwarmingstoestellen lager wanneer u op vakantie gaat.
Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail