Hoe het staatsburgerschap (europa) aanvragen?

Om het staatsburgerschap in Europa aan te vragen, moet u 5 opeenvolgende jaren in Europa hebben gewoond en minimaal 18 jaar oud zijn. Je moet ook een schoon strafblad hebben en Engels kunnen lezen, schrijven en spreken. Als u aan deze vereisten voldoet, gaat u naar www.USCIS.gov en downloadt u formulier N-400. Vul het formulier volledig in en dien het met 2 pasfoto's in bij een USCIS Lockbox-faciliteit. U vindt de adressen op de website van USCIS. U moet dan een interview afnemen, inclusief een Engelse test en een burgerschapstest over het onderwerp Amerikaanse geschiedenis. Blijf lezen om meer te weten te komen over de eed die u moet afleggen om burger te worden!

Hoe vraag ik het Europees staatsburgerschap aan als ik mijn groene kaart heb verstoord
Hoe vraag ik het Europees staatsburgerschap aan als ik mijn groene kaart heb verstoord?

Wil je Amerikaans staatsburger worden? Het recht om te stemmen bij Amerikaanse verkiezingen, deportatie uit de VS te voorkomen en een breed scala aan werkmogelijkheden te hebben, zijn slechts enkele van de voordelen van het naturalisatieproces. Lees meer over de geschiktheidsvereisten, het aanvraagproces en de tests die u moet afleggen om Amerikaans staatsburger te worden.

Deel 1 van 3: voldoen aan de deelnamevereisten

 1. 1
  Minstens 18 jaar oud zijn. De Europese staatsburgerschaps- en immigratiediensten (USCIS) vereisen dat u 18 jaar oud bent om het naturalisatieproces te ondergaan, ongeacht hoe lang u in Europa heeft gewoond.
 2. 2
  Toon aan dat u gedurende vijf opeenvolgende jaren als permanent ingezetene in de VS hebt gewoond. Op uw permanente verblijfskaart, of "groene kaart", staat de datum waarop u de status van permanent ingezetene hebt gekregen. U kunt vanaf die datum precies vijf jaar met het naturalisatieproces beginnen.
  • Als u getrouwd bent met een Amerikaans staatsburger, kunt u beginnen met het naturalisatieproces nadat u drie jaar als permanent ingezetene met uw echtgenoot heeft gewoond in plaats van vijf.
  • Als u meer dan een jaar in de Amerikaanse strijdkrachten hebt gediend, hoeft u geen vijf jaar ononderbroken verblijf te bewijzen.
  • Als u de VS zes maanden of langer hebt verlaten, heeft u mogelijk uw status van permanent ingezetene "verstoord" en moet u mogelijk de tijd inhalen voordat u een aanvraag indient om staatsburger te worden.
 3. 3
  Wees fysiek aanwezig in Europa. In de meeste gevallen kunt u in het buitenland geen Amerikaans staatsburgerschap aanvragen.
 4. 4
  Een goed moreel karakter hebben. De USCIS zal bepalen of u een goed moreel karakter heeft door het volgende in overweging te nemen:
  • Uw strafblad. Misdrijven gepleegd met de bedoeling een persoon schade te berokkenen, terroristische daden, drugs- of alcoholgerelateerde misdrijven, haatmisdrijven en andere soorten misdrijven kunnen u diskwalificeren voor het naturalisatieproces.
  • Liegen tegen de USCIS over misdaden uit het verleden is een reden voor weigering van uw aanvraag.
  • De meeste verkeersboetes en kleine incidenten zullen uw aanvraag niet diskwalificeren.
 5. 5
  Basis Engels kunnen lezen, schrijven en spreken. Examens over deze onderwerpen zullen worden afgenomen als onderdeel van het sollicitatieproces.
  • Aanvragers ouder dan een bepaalde leeftijd of met een handicap zullen minder strenge taalvereisten hebben.
 6. 6
  Een basiskennis hebben van de Amerikaanse geschiedenis en overheid. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure wordt een burgerschapsexamen afgenomen.
  • Aanvragers ouder dan een bepaalde leeftijd of met een handicap zullen minder strenge burgerschapseisen hebben.
 7. 7
  Demonstreer gehechtheid aan de grondwet. Het afleggen van de eed van trouw is de laatste stap om Amerikaans staatsburger te worden. Wees bereid om te beloven:
  • Doe afstand van buitenlandse loyaliteiten.
  • Steun de grondwet.
  • Dien de Verenigde Staten, hetzij als onderdeel van de strijdkrachten of via burgerdienst.
In de meeste gevallen kunt u in het buitenland geen Amerikaans staatsburgerschap aanvragen
In de meeste gevallen kunt u in het buitenland geen Amerikaans staatsburgerschap aanvragen.

Deel 2 van 3: naturalisatie aanvragen

 1. 1
  Vul de aanvraag tot staatsburgerschap in. Download formulier N-400 van www.USCIS.gov (klik op "Formulieren"). Vul het formulier volledig in en beantwoord alle vragen. Als u iets mist, kan uw aanvraag worden uitgesteld of afgewezen en moet u waarschijnlijk in beroep gaan.
 2. 2
  Laat twee foto's maken. Koop pasfoto's binnen 30 dagen na het invullen van uw aanvraag op een locatie die bekend is met de specifieke vereisten.
  • Je hebt twee kleurenfoto's nodig die zijn afgedrukt op dun papier met een witruimte rond het hoofd.
  • Je gezicht moet volledig zichtbaar zijn en niets mag je hoofd bedekken, tenzij voor religieuze doeleinden.
  • Schrijf uw naam en "A-nummer" lichtjes in potlood op de achterkant van de afbeeldingen.
 3. 3
  Mail uw aanvraag naar een USCIS lockbox-faciliteit. Zoek het adres van de faciliteit die uw regio bedient. Voeg bij uw aanvraag het volgende toe:
  • Jouw foto's.
  • Een kopie van uw permanente verblijfsvergunning.
  • Andere documenten die nodig zijn volgens uw omstandigheden.
  • De vereiste aanvraagkosten (zie de pagina "formulieren" op www.USCIS.gov).
 4. 4
  Laat je vingerafdrukken nemen. Wanneer de USCIS uw aanvraag ontvangt, wordt u gevraagd om naar een bepaalde locatie te komen om uw vingerafdrukken te laten nemen.
  • Uw vingerafdrukken worden naar de Federal Bureau of Investigation (FBI) gestuurd, die een strafrechtelijk achtergrondonderzoek zal uitvoeren.
  • Als uw vingerafdrukken worden afgewezen, moet u mogelijk aanvullende informatie verstrekken aan de USCIS.
  • Als uw vingerafdrukken worden geaccepteerd, ontvangt u een bericht per post waarin staat waar en wanneer uw interview zal plaatsvinden.
Kan ik het Amerikaanse staatsburgerschap aanvragen als ik de afgelopen jaren meerdere maanden het land
Kan ik het Amerikaanse staatsburgerschap aanvragen als ik de afgelopen jaren meerdere maanden het land uit ben geweest?

Deel 3 van 3: voldoen aan de vereisten om Amerikaans staatsburger te worden

 1. 1
  Voltooi het gesprek. Tijdens uw gesprek worden u vragen gesteld over uw sollicitatie, uw achtergrond, uw karakter en uw bereidheid om de eed van trouw af te leggen. Het interviewproces omvat ook het volgende:
  • Een Engelse test met lees, schrijf- en spreekcomponenten.
  • Een burgerschapstest waarbij je tien vragen krijgt over de geschiedenis van de VS; je moet er minimaal zes goed beantwoorden om te slagen.
 2. 2
  Wacht op een beslissing. Na uw gesprek wordt uw naturalisatie verleend, geweigerd of voortgezet.
  • Als uw naturalisatie wordt verleend, wordt u uitgenodigd om het proces om Amerikaans staatsburger te worden te voltooien.
  • Als uw naturalisatie wordt geweigerd, kunt u in beroep gaan tegen de beslissing.
  • Als uw naturalisatie wordt voortgezet, wat meestal gebeurt als er aanvullende documenten nodig zijn, wordt u gevraagd de benodigde documenten aan te leveren en een tweede gehoor te ondergaan.
 3. 3
  Woon een naturalisatieceremonie bij. De ceremonie is een betekenisvolle gebeurtenis waarbij je officieel Amerikaans staatsburger wordt. Tijdens het evenement zul je
  • Beantwoord vragen over wat je hebt gedaan sinds het interview.
  • Lever uw vaste bewonerskaart in.
  • Beloof uw trouw aan de VS door de eed van trouw af te leggen.
  • Ontvang uw Naturalisatiecertificaat, het officiële document waarin staat dat u Amerikaans staatsburger bent.
Kom ik in plaats van een vervanger in aanmerking om het staatsburgerschap aan te vragen als mijn permanente
Kom ik in plaats van een vervanger in aanmerking om het staatsburgerschap aan te vragen als mijn permanente verblijfsvergunning wordt gestolen of verloren?

Tips

 • Sla uw interview niet over zonder de USCIS op de hoogte te stellen dat u een nieuwe afspraak moet maken. Als u niet komt opdagen, wordt uw zaak 'administratief gesloten'. Als dit gebeurt, kan uw naturalisatieproces vele maanden worden vertraagd.
 • Als u vloeiend Engels spreekt, bent u vrijgesteld van het Engelse testgedeelte van het interview.
 • Neem de tijd om zowel uw Engelse spreek- als schrijfvaardigheid te verbeteren, indien van toepassing, terwijl u wacht tot uw aanvraag voor staatsburgerschap is verwerkt. Daarnaast kun je je kennis van de Amerikaanse geschiedenis en de overheid bijspijkeren voor een verplicht burgerschapsexamen. U kunt online bronnen bezoeken die burgerschapstests aanbieden die specifiek voor sollicitanten zijn om te oefenen.
 • Vrijstellingen van het afleggen van zowel het taal- als het burgerschapsexamen worden aangeboden aan oudere aanvragers die meer dan 15 of 20 jaar in de VS hebben gewoond en ouder zijn dan een bepaalde leeftijd.

Vragen en antwoorden

 • Ik ben een grijpkaarthouder. Kan ik mijn ouders naar Europa brengen om bij mij te wonen?
  Ja, je mag je ouders meebrengen als ze in aanmerking kunnen komen voor een visum en de groene kaart kunnen krijgen.
 • Kan ik het Amerikaanse staatsburgerschap aanvragen als ik de afgelopen jaren meerdere maanden het land uit ben geweest?
  Als u 6 maanden of langer weg bent geweest, dan komt u niet in aanmerking voor het staatsburgerschap en moet u de tijd dat u in het buitenland was, inhalen.
 • Kan ik het Amerikaanse staatsburgerschap aanvragen als ik niet in de VS werk en drie keer per jaar het land uit ben?
  Ja, dat kan.
 • Mijn vriendin heeft haar groene kaart en heeft het staatsburgerschap aangevraagd, maar ze wacht op haar sollicitatiegesprek. Kan ze een VISA krijgen om naar Mexico te reizen voor haar bruiloft, voor het geval dat?
  Ja, ze kan reizen zolang haar vingerafdrukken al zijn genomen. Ze hoeft niet te wachten op het interview.
 • Wordt het kind staatsburger als zijn/haar ouders staatsburger worden?
  Ja, het is zeer waarschijnlijk.
 • Heb ik 2 exemplaren van het formulier N-400 nodig als ik een 11-jarige zoon heb?
  Je hebt er twee nodig, maar je hoeft niet alle vragen over de zijne in te vullen, omdat ze niet allemaal op hem van toepassing zijn.
 • Kom ik in plaats van een vervanger in aanmerking om het staatsburgerschap aan te vragen als mijn permanente verblijfsvergunning wordt gestolen of verloren?
  Nee, u komt niet in aanmerking als uw groene kaart wordt gestolen of verloren. U moet bij de politie en de USCIS melden dat uw groene kaart verloren of gestolen is, zodat zij die groene kaart kunnen vergrendelen en u een andere groene kaart kunnen geven. U zult nog een gesprek moeten ondergaan.
 • Wat kost het om het Amerikaans staatsburgerschap aan te vragen?
  De totale kosten bedragen 540€: 480€ voor het indienen van de aanvraag en 63€ voor antecedentenonderzoek ("biometrische kosten").
 • Ik ben Brits, kan ik een dubbele nationaliteit hebben?
  Ja je mag.
 • Ik solliciteer voor mijn moeder en ze is gehandicapt. Moet ze de test doen?
  Dat zou afhangen van de aard van haar handicap. Als haar handicap haar vermogen om de test af te leggen belemmert, neem dan contact op met een ambtenaar die kan helpen bij het naturalisatieproces om een alternatieve route voor uw moeder te bespreken.
Onbeantwoorde vragen
 • Wat is de leeftijdseis om vrijgesteld te worden van de civiele test?
 • Hoe vraag ik het Amerikaans staatsburgerschap aan als mijn biologische vader een Europese soldaat was die vele jaren geleden een relatie met mijn moeder had terwijl hij in mijn land verbleef?
 • Waar kan ik informatie krijgen om me te helpen studeren voor de burgerschapstest?
 • Heeft een DUI-veroordeling invloed op de kansen op staatsburgerschap?
 • Hoe vraag ik het Europees staatsburgerschap aan als ik mijn groene kaart heb verstoord?

Comments (9)

 • kaivanderhorst
  Zeer beschrijvend artikel. Het bood goede en duidelijke tips. Duim omhoog voor de auteurs. Ze hebben goed werk geleverd.
 • celia83
  Ja, dit was erg nuttig.
 • antonietta48
  Ik ben zo dankbaar dat ik deze site heb gevonden. Artikel gaf me geweldige informatie. Ik wou dat ik dit al lang wist. Ik voel me gezegend!
 • edegroot
  Ik kijk er ook naar uit om het Europese burgerschap te krijgen, en ik had geen idee hoe ik dit moest aanvragen. Maar na het lezen van al je verstrekte informatie, helpt het me echt. Bedankt voor je vriendelijke informatie. Ik wil meer informatie over het interview voor het verkrijgen van het Amerikaanse staatsburgerschap. Heel erg bedankt.
 • pasqualekris
  Het is erg nuttige informatie.
 • gdepruyssenaere
  Ik vind het geweldig, het is zo handig.
 • bsimpson
  To-the-point en gemakkelijk te begrijpen informatie. Bedankt. Ik kijk uit naar een antwoord op mijn vraag over het niet registreren voor het concept.
 • pthompson
  De informatie die je hebt gegeven is zo nuttig voor mij.
 • adrienlefevre
  Onze school is bezig met een project over hoe je een inwoner van de VS kunt worden, zodat we erover kunnen schrijven als we ermee door moeten gaan. Bedankt voor dit geweldige artikel!!
Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail