Hoe een debetkaart krijgen?

Om een debetkaart te krijgen, moet u eerst een betaalrekening openen. Om een betaalrekening te openen, moet u uw burgerservicenummer, rijbewijs en alle huidige arbeidsgegevens verzamelen. Breng deze informatie samen met een geldig e-mailadres naar uw bank, waar u vervolgens een aanvraag moet invullen. Zodra u bent goedgekeurd, kunt u uw bankpas aanvragen, uw pincode instellen en uw nieuwe kaart activeren. Lees het artikel voor meer informatie van onze medeauteur van Financieel Adviseur, zoals hoe u de activiteit van uw kaart kunt controleren!

Sommige leveranciers behandelen de debetkaart als een creditcard
Sommige leveranciers behandelen de debetkaart als een creditcard en gebruiken de kaart zonder dat er een pincode nodig is.

Debetkaarten werken als creditcards, maar ze zijn gekoppeld aan uw betaalrekening. Elke keer dat u een aankoop doet, wordt er automatisch geld afgeschreven. Er is geen kredietcontrole nodig bij het verkrijgen van een standaard debetkaart en omdat u een pincode nodig heeft om er een te gebruiken, zijn uw transacties relatief veilig. Debetkaarten maken het ook gemakkelijk om uw account te beheren, omdat u de activiteit online kunt volgen.

Methode 1 van 3: een betaalrekening openen

 1. 1
  Verzamel uw persoonlijke gegevens. Om een rekening te openen, moet u enkele persoonlijke gegevens hebben voordat u naar de bank gaat. U heeft uw burgerservicenummer nodig. U moet ook uw rijbewijs tonen en hen het nummer, de staat van afgifte en de vervaldatum kunnen vertellen. U hebt ook uw huidige arbeidsgegevens nodig, evenals uw laatste baan als u minder dan een jaar in uw huidige baan hebt gewerkt. Je moet ze ook een geldig e-mailadres geven.
 2. 2
  Vraag een betaalrekening aan. Om een rekening te openen, dient u een aanvraag in te vullen bij uw bank naar keuze. U vraagt een aanvraag aan bij een accountmanager van het plaatselijke filiaal van de bank. Kies of je een individuele of gezamenlijke rekening wilt. Vul de aanvraag in met de informatie die je hebt verzameld. Zorg ervoor dat u hen laat weten dat u een bankpas bij uw account wilt hebben. Als u klaar bent met het invullen van de aanvraag, ondertekent u deze en geeft u deze aan de bankmedewerker. Zodra het is bekeken en goedgekeurd, heeft u een account en kunt u een kaart krijgen.
  • Je kunt ook samen met iemand anders een gezamenlijke rekening aanmaken. Als je dit wilt doen, moet je ook over alle informatie beschikken die je voor jezelf hebt verzameld.
  • Ze vragen u soms om contant of per cheque een eerste storting te doen wanneer u de rekening opent.
  • U kunt ook online een rekening openen. U vult de aanvraag gewoon online in en wordt ter goedkeuring verzonden.
  Kunt u een betaalpas krijgen van uw bank
  Als u al een bankrekening heeft, kunt u een betaalpas krijgen van uw bank.
 3. 3
  Activeer je kaart. Als u persoonlijk een rekening opent, zou u meteen een kaart moeten kunnen krijgen. Om uw kaart te activeren, moet u eerst een pincode voor uw kaart kiezen. Zorg ervoor dat je een nummer kiest dat niet aan jou gerelateerd is en dat niet gemakkelijk door anderen kan worden geraden. Je wilt er gewoon zeker van zijn dat je het kunt onthouden. Deze pincode heeft u elke keer dat u de kaart gebruikt nodig. Nadat u een pincode hebt gekozen, laat de bankbediende u uw kaart doorhalen en wordt deze geactiveerd.
  • Gebruik altijd een pincode, ook als de bank u de keuze geeft om dat niet te doen. Het maakt uw kaart veiliger.
  • Uw pincode mag niet uw burgerservicenummer, verjaardag, telefoonnummer of adres zijn. Bewaar nergens een kopie ervan en vertel niemand wat het nummer is. Als ze uw kaart ooit gebruiken, bent u verantwoordelijk voor de kosten die ze maken.

Methode 2 van 3: op andere manieren een betaalpas krijgen

 1. 1
  Vraag er een bij de bank. Als u al een bankrekening heeft, kunt u een betaalpas krijgen van uw bank. Het is een relatief eenvoudig proces. U hoeft alleen een aanvraag bij de bank in te vullen om een debetkaart te krijgen. Aangezien u uw identiteit al bij de bank heeft vastgesteld, is het enige papierwerk de aanvraag. De bank beoordeelt uw aanvraag en keurt, afhankelijk van uw geschiedenis bij de bank, uw rekening goed voor een betaalpas.
  • De bank stuurt u meestal een kaart zodra u bent goedgekeurd.
 2. 2
  Activeer je kaart. Zodra u uw nieuwe kaart heeft ontvangen, moet u deze activeren. Het activeren van de kaart gebeurt meestal met de hulp van een bankvertegenwoordiger in uw plaatselijke kantoor. U kiest een pincode (persoonlijk identificatienummer) en voert een eenvoudige transactie uit. Zorg ervoor dat je een uniek nummer kiest dat niet gemakkelijk te raden is, maar dat je wel kunt onthouden. Zodra de pincode is gekozen, wordt dezelfde pincode gebruikt voor elke debettransactie.
  • Als de bank u de keuze geeft om wel of geen pincode te gebruiken bij het afschrijven, kies er dan altijd voor. Het is een belangrijke beveiliging voor de veiligheid van uw account.
  • Uw pincode mag niet voor de hand liggend zijn, zoals uw verjaardag, burgerservicenummer, adres of telefoonnummer. Schrijf uw pincode niet op en bewaar deze in uw portemonnee of portemonnee. Deel het met niemand. Als ze het gebruiken, bent u waarschijnlijk verantwoordelijk, zelfs als ze geen toestemming hebben voor die specifieke aankoop.
  Uw pincode instellen en uw nieuwe kaart activeren
  Zodra u bent goedgekeurd, kunt u uw bankpas aanvragen, uw pincode instellen en uw nieuwe kaart activeren.
 3. 3
  Overweeg een prepaid kaart. U kunt een prepaid, herlaadbare debetkaart kopen bij sommige grote retailers, buurtwinkels, discountwinkels, apotheken of online. Deze locaties verkopen Visa- of MasterCard-betaalpassen. Deze kaarten werken ongeveer hetzelfde als de debetkaarten die aan andere rekeningen zijn gekoppeld. Het verschil is dat je ze laadt met een saldo dat alleen toegankelijk is met de kaart.
  • Een probleem met prepaid-kaarten is dat ze doorgaans activeringskosten vereisen wanneer u voor de eerste keer geld op de kaart zet. De activeringskosten zijn echter eenmalig en komen niet opnieuw voor terwijl u de kaart gebruikt.
  • U kunt er online geld op storten, persoonlijk bij een deelnemende winkelier en via directe storting vanaf een andere rekening.

Methode 3 van 3: uw bankpas gebruiken

 1. 1
  Koop artikelen in de winkel. De debetkaarten gebruiken dezelfde netwerken als de creditcards. Daarom moet u overal waar u een creditcard kunt gebruiken, een bankpas kunnen gebruiken, wat op de meeste plaatsen in Europa is. Mogelijk moet u uw kaart aan de kassier geven om te vegen. Je kunt het misschien ook zelf vegen. Voer vervolgens uw pincode in op een toetsenbord en druk op OK. Controleer het bedrag zodra het op het scherm verschijnt en druk nogmaals op OK.
  • U kunt uw bankpas ook gebruiken om dingen ook online te kopen. U hoeft alleen het kaartnummer, de vervaldatum, uw pincode en de verificatiecode op de achterkant van de kaart bij de hand te hebben.
  • Sommige leveranciers behandelen de debetkaart als een creditcard en gebruiken de kaart zonder dat er een pincode nodig is. Niettemin zal de kaart provider de betaling van het aftrekken bankrekening saldo onmiddellijk.
 2. 2
  Houd uw saldo bij. Over het algemeen is het slim om regelmatig je saldo online te checken. Zo weet je altijd hoeveel geld je ter beschikking hebt.
  • Het kan helpen om uw aankopen bij te houden, hetzij door ze op te schrijven of door ze vast te leggen in een budgetdocument of spreadsheet. Als u dit doet, voorkomt u dat u vergeet wat u hebt gekocht en kunt u rekening-courantkredieten of onvoldoende saldo voorkomen.
  Kan ik op een of andere manier een nieuw debetkaartnummer krijgen
  Kan ik op een of andere manier een nieuw debetkaartnummer krijgen, ook al heb ik al een rekening?
 3. 3
  Bewaak uw account. Zodra u aankopen begint te doen en geld op uw bankrekening zet, moet u ervoor zorgen dat u uw accountactiviteit in uw afschrift controleert. Dit kan per post naar u toekomen of u kunt het online doen. Zo weet je zeker dat er geen activiteit is die niet van jou is. Als u iets ongewoons constateert of niet herkent, neem dan contact op met de bank.
  • Hoewel fraude met een pinpas onwaarschijnlijk is omdat je een pincode moet gebruiken, is het niet onmogelijk. Probeer uw kaart altijd bij u te hebben. Laat anderen uw pincode niet zien of opschrijven.
  • Als u merkt dat u uw kaart bent kwijtgeraakt of als deze is gestolen, meld dit dan onmiddellijk bij uw bank. Als je een geautomatiseerd menu krijgt, kies dan de optie "meld een verloren of gestolen kaart" in het menu.

Vragen en antwoorden

 • Hoe lang duurt het om een debetkaart te krijgen?
  De meeste banken geven het u zodra u de rekening opent. Anderen sturen het naar u op, in welk geval u het aantal dagen moet wachten voordat het bij u thuis aankomt.
 • Hoe oud moet ik zijn om een debetkaart aan te vragen?
  U kunt alleen een betaalpas aanvragen als u 18 jaar of ouder bent, maar als u 13-17 bent, heeft u mogelijk een ouder of voogd nodig om een gezamenlijke rekening met u te openen.
 • Hoe kan een persoon die geen burger van Europa is een debetkaart aanvragen?
  Staatsburgerschap is geen vereiste voor de uitgifte van een pinpas; soortgelijke informatie om de houder te identificeren is echter vereist.
 • Kan ik twee betaalpassen tegelijk hebben?
  Er is geen wettelijk maximum aan het aantal betaalpassen dat op één rekening kan worden uitgegeven. Het is echter de verantwoordelijkheid van de rekeninghouder om ervoor te zorgen dat er geld beschikbaar is wanneer de kaart wordt gebruikt. Debetkaarten kunnen voor elke rekening van de bankklant worden gemist. Een kaart kan bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan een enkele persoonlijke rekening, een gezamenlijke persoonlijke rekening, een zakelijke rekening, enz.
 • Kan ik op een of andere manier een nieuw debetkaartnummer krijgen, ook al heb ik al een rekening?
  Ja dat is er. U moet uw originele kaart naar uw bank brengen en u kunt deze verlengen of een nieuwe krijgen.
 • Kan ik geld opnemen van mijn saldo? Van welke bank krijg ik het?
  Ja. U gaat naar elk filiaal van de bank waar u de rekening hebt geopend. U kunt echter naar elke geldautomaat gaan om geld op te nemen, maar als de geldautomaat niet van uw bank is, worden er kosten in rekening gebracht.
 • Heb ik een studentenkaart nodig om een pinpas te krijgen?
  Als je al een ID hebt, nee dat heb je niet. Maar als u voor de eerste keer een bankrekening opent en u bent jonger dan 18 jaar, heeft u mogelijk een ouder of voogd nodig om met u mee te gaan om een gezamenlijke rekening met u te openen.
 • Kan ik een pinpas krijgen als ik 18 jaar oud ben maar geen rijbewijs heb?
  Rijden maakt in de meeste gevallen niet uit. Neem contact op met uw lokale bank voor meer informatie.
 • Moet ik betalen om een debetkaart te kopen?
  Nee, debetkaarten zijn normaal gesproken gratis te verkrijgen, tenzij u een "prepaid" kaart krijgt. In dat geval stort u een bepaald bedrag bij het uitgevende bedrijf (maar krijgt u later terug).
 • Kan een betaalpas verlopen?
  Ja. De vervaldatums staan meestal onderaan de voorkant van de kaart vermeld.

Comments (14)

 • jacksonturner
  De instructies waren heel specifiek.
 • wilsonfaye
  De antwoorden op mijn vragen waren duidelijk geschreven en gemakkelijk te begrijpen!
 • noracornet
  Het is een beetje moeilijk om deze dingen te begrijpen, maar je hebt het eenvoudig uitgelegd, bedankt.
 • sarahwalker
  Dit is een goed georganiseerd artikel. Het heeft me veel geholpen bij het verkrijgen van een bankpas.
 • jerdemeda
  Hoe een debetrekening aan te maken.
 • vandenbroeckjas
  Ik ben tevreden met de antwoorden, bedankt.
 • hmorris
  Ik heb nog nooit een pinpas gehad, dus toen ik er informatie over nodig had, kwam ik hier en kreeg veel nuttige informatie.
 • lise64
  Ik ben een student in India. Onze beheerder heeft ons onlangs aangemoedigd om meer te weten te komen over digitale transacties. Ik had hulp nodig over debet- en creditcards. Nu zit ik vol met antwoorden. Bedankt!
 • richardsfreddie
  Erg behulpzaam. Heel erg bedankt.
 • beermargie
  Het heeft me geholpen erachter te komen hoe ik een bankpas kan krijgen.
 • zverhelst
  De debetkaarten maken uw leven gemakkelijker als u een drukke alleenstaande moeder bent, zoveel taken die u moet uitvoeren, van winkelen voor uw huishouden tot het betalen van rekeningen.
 • holmesbrandon
  Vrijwel alles heeft me geholpen. Ik ben nieuw in het personeelsbestand en ik wil een bankrekening openen en zo snel mogelijk een bankpas krijgen.
 • sean34
  gids legde op meerdere manieren uit hoe ik precies een bankpas kan aanvragen. Bedankt, gids!
 • mabel88
  Dit is erg handig, heel erg bedankt.
Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail