Hoe een leenvoorstel organiseren?

Financiële instellingen om u een lening aan te bieden
Wanneer u op zoek bent naar investeerders en financiële instellingen om u een lening aan te bieden, moet u de kredietscore van uw bedrijf kennen, die de status van het krediet van uw bedrijf aangeeft.

Zakelijke leningen zijn een must voor elk bedrijf dat wil uitbreiden, renoveren, slimme investeringen wil doen en meer. Hoewel beleggingsinstellingen en kredietverstrekkers specifieke verzoeken hebben voor uw leningvoorstel, zijn er enkele gemeenschappelijke elementen die door de meesten worden gedeeld. Leningsvoorstellen moeten basisgegevens bevatten over uw bedrijf, uw plan om het geld te gebruiken en uw vermogen om het geld terug te betalen. Het leningvoorstel moet gemakkelijk te schrijven zijn nadat u een gedetailleerd en nauwkeurig plan hebt bedacht voor het gebruik van het geld.

Deel 1 van 2: uw kredietpotentieel bepalen

 1. 1
  Controleer uw zakelijke kredietrapport. Wanneer u op zoek bent naar investeerders en financiële instellingen om u een lening aan te bieden, moet u de kredietscore van uw bedrijf kennen, die de status van het krediet van uw bedrijf aangeeft. Hierin staat hoe hoog een lening u kunt vragen en voor welke rentetarieven u mogelijk in aanmerking komt. Veel van dezelfde kredietinformatiebureaus zoals Experian bieden kredietrapporten aan, maar u moet er wel een nominale vergoeding voor betalen.
  • Zakelijke kredietscores liggen op een schaal van 0 tot 100. U wilt boven de 75 zijn.
  • Hoewel het iets meer kost dan het basisrapport, zouden bedrijven die hun kredietscore nog nooit hebben gezien, moeten overwegen om te betalen voor een kredietgeschiedenispakket met de daadwerkelijke score erbij. Dit zal u ten eerste expliciet vertellen wat uw kredietscore is (tenminste voor het kredietbeoordelingsbureau dat u kiest). Ten tweede geeft het u een manier om uzelf een ruwe schatting van uw kredietwaardigheid te geven, alleen gebaseerd op vergelijking met een toekomstig kredietrapport (zonder een score inbegrepen).
  • Een eigenaar van een klein bedrijf is zeker in staat om zijn persoonlijke kredietgeschiedenis aan te bieden als tegenwicht voor een slechte zakelijke kredietscore. Het is echter zeer riskant om uw persoonlijk welzijn te koppelen aan het succes van uw bedrijf. Veel kredietverstrekkers zullen de aanname van persoonlijke aansprakelijkheid vereisen voor een deel of het geheel van een lening aan een klein bedrijf.
 2. 2
  Weet welke soorten instellingen zakelijke leningen aanbieden. Er zijn verschillende instellingen waar u leningen kunt aanvragen. Ze hebben verschillende voor- en nadelen, en het kan zijn dat ze niet allemaal uw lening goedkeuren. Lokale kredietverenigingen en banken zijn misschien wel de veiligste gok op de kleinere schaal, omdat de Amerikaanse Small Business Administration (SBA) tot 85% van de leningen aan kleine bedrijven garandeert.
  • Houd er rekening mee dat het aanvragen van SBA-leningen gepaard gaat met tijdrovend papierwerk en dat het erg moeilijk kan zijn om te bewijzen dat u over de benodigde cashflow voor de lening beschikt. Een andere optie is het SBA Express-programma, dat door sommige banken wordt aangeboden en een doorlooptijd van 36 uur heeft, maar slechts de helft van de waarde van de lening garandeert.
  • Banken, kredietverenigingen, kredietinstellingen en investeringsinstellingen zijn typische instellingen om leningen aan te vragen.
 3. 3
  Krijg een paar schattingen. Voordat u besluit aan welke kredietverstrekker u een voorstel schrijft, wilt u uw mogelijkheden bekijken. De beste manier om te bepalen wie u de beste rente kan bieden, is door contact op te nemen met een paar mensen en om een schatting te vragen. Als u in het verleden leningen heeft aangevraagd, neem dan contact op met die bedrijven. Als u de lening met succes heeft terugbetaald, is de kans groter dat ze een lagere rente voor u goedkeuren.
  Het leningvoorstel moet gemakkelijk te schrijven zijn nadat u een gedetailleerd
  Het leningvoorstel moet gemakkelijk te schrijven zijn nadat u een gedetailleerd en nauwkeurig plan hebt bedacht voor het gebruik van het geld.
 4. 4
  Denk aan de risico's. U moet een plan bedenken voor wat uw bedrijf gaat doen als het de lening niet kan terugbetalen. Het verkopen van holdings, onroerend goed, bezuinigingen en zelfs ontslagen van personeel moet worden overwogen. Een lening moet niet lichtvaardig worden opgevat.
  • Als uw bedrijf een eenmanszaak of maatschap is, bent u persoonlijk verantwoordelijk voor het geld. Als het wordt opgenomen, zullen de verliezen worden gedeeld door eigenaren en/of aandeelhouders.
  • In het geval van kleine bedrijven eisen de meeste kredietverstrekkers de garanties van meerderheidsaandeelhouders. De SBA eist een dergelijke aansprakelijkheid voor hun garantie. Het persoonlijk krediet van de aandeelhouders kan eronder lijden in geval van wanbetaling.
 5. 5
  Stel zo nodig de lening af. Twijfelt u over de rentetarieven van de leningen waarvoor u schattingen heeft gekregen? Als de lening voor een niet-essentiële uitgave is, wil je geen gat graven waar je misschien niet uit kunt komen. Hoge rentetarieven kunnen het voor u moeilijk maken om de lening terug te betalen en uw kredietgeschiedenis verder beschadigen. Overweeg om te wachten tot u betere bedrijfspraktijken hebt opgebouwd voordat u een lening aangaat.
  • Kijk naar een kredietadviesdienst om u te helpen betere zakelijke praktijken vast te stellen.

Deel 2 van 2: uw leningvoorstel organiseren

 1. 1
  Vraag naar welk formaat de geldschieter de voorkeur geeft. Elke geldschieter zal iets andere verwachtingen hebben van uw leningvoorstel. Hoewel er enkele basiselementen zijn waarmee u nu kunt beginnen met de voorbereiding, heeft u pas een definitief ontwerp in het gewenste formaat. U wilt niet onvoorbereid lijken door uw leningpresentatievergadering binnen te lopen zonder goed op hun instructies te hebben gelet.
 2. 2
  Schrijf een managementsamenvatting. Dit is een korte beschrijving van uw bedrijf. Het is prima om uw sterke punten te benadrukken boven uw zwakke punten, maar dit moet een feitelijke en objectief klinkende paragraaf zijn. Vertel wie u bent, wat u doet, een korte bedrijfsgeschiedenis en hoe u de lening gaat gebruiken.
  • Aangezien dit in wezen een begeleidende brief is, zullen de banken uw samenvatting voor alles zien. Noem vooraf hoeveel kapitaal u aanvraagt, zodat ze zich niet afvragen wat u wilt. Zoals het gezegde luidt: "Ga aan de slag."
 3. 3
  Geef meer zakelijke details. Ga na uw begeleidende brief in meer detail. Praat over de specifieke bedrijfssectoren waarin u actief bent, uw klanten en misschien een vage beschrijving van uw marketingstrategie. Praat ook over eventuele unieke vaardigheden of trainingen die uw leidinggevenden of werknemers bezitten.
  • Als u nieuw bent in het schrijven van een marketingstrategie om aan banken te presenteren voor een lening, kunt u het beste eerlijk zijn. Noem de realiteit van uw nieuwe onderneming. Vermeld bijvoorbeeld of je deelneemt aan een groeiende sector van de economie, of concurreert in een prijzenoorlog met een ander bedrijf, enz. Hierdoor lijkt het alsof je je huiswerk hebt gedaan en er nog steeds van overtuigd bent dat je winst kunt maken - en de lening op tijd terugbetalen.
  Een eigenaar van een klein bedrijf is zeker in staat om zijn persoonlijke kredietgeschiedenis aan te bieden
  Een eigenaar van een klein bedrijf is zeker in staat om zijn persoonlijke kredietgeschiedenis aan te bieden als tegenwicht voor een slechte zakelijke kredietscore.
 4. 4
  Geef details over het bedrag dat u vraagt. Precieze cijfers geven aan dat je een manier hebt bedacht om het geld te gebruiken in plaats van het te "parkeren". Vermeld regelitems waarvoor u schattingen heeft. Verhuur van materieel, bouwramingen, nieuwe huurkosten en meer zijn nodig om hen te laten zien dat u een volledig geformuleerd plan heeft.
  • Houd er rekening mee dat ze niet alleen willen zien hoeveel geld u uitgeeft aan datgene waarvoor u de lening nodig heeft, maar ook de normale uitgaven. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u deze maand geen lening van 1490€ kunt betalen als uw driemaandelijkse factuur voor een bepaalde leverancier verschuldigd is. Toon aan dat uw cashflow uw maandelijkse aflossingen van uw lening elke maand kan dekken.
 5. 5
  Praat over wat je van hen verwacht. In de meeste gevallen wordt verwacht dat u een verwachte rentevoet noemt om de onderhandelingen te beginnen. Als u niet zeker weet voor welke rentetarieven u in aanmerking komt, vraag dan een adviseur of praat met vergelijkbare bedrijven in uw regio. Als u in het verleden leningen heeft aangevraagd, kijk dan welke rentetarieven u toen hebt betaald en overweeg of uw kredietgeschiedenis is verbeterd of verslechterd.
 6. 6
  Vertel ze wat je te bieden hebt. U moet iets dat u bezit als onderpand neerleggen. Als u een eenmanszaak of maatschap heeft, kan dit persoonlijke spullen zijn. Vaak zullen de activa die met het geld zijn gekocht, als onderpand dienen. U kunt ook waardevolle items aanbieden die uw bedrijf bezit, vooral voor bedrijven.
  • Persoonlijke items kunnen huizen, eigendommen of auto's zijn.
  • Items die eigendom zijn van uw bedrijf zijn onder meer zwaar materieel, kantoorbenodigdheden en meubilair.
  • Bedrijfsholdings omvatten bederfelijke goederen, inventaris, vorderingen, aandelen, obligaties en onderlinge fondsen.
 7. 7
  Geef financiële overzichten. Als u persoonlijk risico loopt voor uw bedrijf, in eenmanszaken en partnerschappen, moet u uw persoonlijke financiële overzichten overleggen, zoals een balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht. Alle bedrijven moeten financiële overzichten opnemen. Deze bevatten al het geld dat uw bedrijf heeft uitgegeven en verdiend: winst, inkomsten, uitgaven, budget, enz.
  • Elke bank heeft een andere set documenten die u moet overleggen, en sommige vragen u misschien alleen om de nummers in een van hun formulieren in te vullen. Het is echter gebruikelijk dat u uw contanten, rekeningen en te ontvangen bankbiljetten, onroerend goed, apparatuur, hypotheek en andere verplichtingen optelt.
 8. 8
  Vertel hen uw eigen vermogen. Eigenaren van kleine bedrijven zijn verplicht om persoonlijk geld in hun bedrijf te investeren. Dit kan geld zijn dat u rechtstreeks in het bedrijf heeft gestort of inkomsten die u rechtstreeks opnieuw investeert. Elke geldschieter heeft zijn eigen acceptatie- en leningvereisten.
  Kredietverstrekkers specifieke verzoeken hebben voor uw leningvoorstel
  Hoewel beleggingsinstellingen en kredietverstrekkers specifieke verzoeken hebben voor uw leningvoorstel, zijn er enkele gemeenschappelijke elementen die door de meesten worden gedeeld.
 9. 9
  Projecteer uw inkomsten. Behalve dat u er zeker van bent dat u de lening kunt terugbetalen als uw plan mislukt, zal een geldschieter willen zien dat u winst maakt. Ook al hebben ze een waarborg met uw onderpand, het in gebreke blijven van leningen kan een kostbaar en vervelend proces zijn voor alle betrokkenen. Zorg dat u noodplannen kunt presenteren om te laten zien dat u zich kunt aanpassen aan tegenslagen van uw plan.
 10. 10
  Voeg eventuele bijzonderheden toe waar uw geldschieter om vraagt. Elke geldschieter zal andere verwachtingen hebben van uw leningvoorstel. Zorg ervoor dat u hun instructies aandachtig leest en alle relevante informatie opneemt. Dit maakt deel uit van het opbouwen van een vriendelijke en vertrouwensvolle zakelijke relatie.

Comments (3)

 • yramcharan
  Echt nuttig omdat ik op zoek ben naar een bedrijf in Zuid-Afrika. Alvast bedankt, groet!
 • mikaylaupton
  Dit was bevredigend. Het paste bij mijn onderzoeksgebied.
 • nettiedamore
  Voorbeeld van zakelijk voorstel geholpen.
Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail