Hoe visitekaartjes afdrukken?

Als u uw eigen visitekaartjes wilt afdrukken, raadpleegt u de handleiding van uw printer om het maximale kaartgewicht te bepalen dat het aankan. De meeste visitekaartjes zijn gedrukt op kaarten met een omslaggewicht van 80-110 lb. Kies voor scherpe, schone randen cardstock dat al is gescoord. Nadat u uw kaart hebt ontworpen, stelt u uw printer zo in dat deze het juiste aantal kaarten per vel afdrukt en test u de uitlijning op normaal printerpapier. Zodra u zeker weet dat het goed is, voert u het karton in uw printer via een handmatige invoer als u die heeft, zodat het karton niet verbogen wordt. Blijf lezen voor tips over het ontwerpen van je kaarten!

Als u uw eigen visitekaartjes wilt afdrukken
Als u uw eigen visitekaartjes wilt afdrukken, raadpleegt u de handleiding van uw printer om het maximale kaartgewicht te bepalen dat het aankan.

Zolang je een degelijke printer voor thuis hebt, of toegang tot de kantoormachine, kun je net zo goed wat geld besparen en je eigen kaarten printen. Deze gids behandelt de technische papier- en printerinstructies voor kaarten van professionele kwaliteit. De grafische ontwerpelementen zijn aan jou - of aan een artistieke vriend die je een gunst verschuldigd is.

Deel 1 van 2: kaarten kiezen

 1. 1
  Koop cardstock dat compatibel is met uw printer. Zoek het maximale kaartgewicht van uw printer op voordat u het papier koopt. De meeste visitekaartjes worden gedrukt op kaarten met een omslaggewicht van 80 lb (215 gram per vierkante meter), terwijl sommige bedrijven de voorkeur geven aan duurzamer papier tot 110 lb (200 gsm). Als u een thuisprinter gebruikt, raadpleeg dan de handleiding om het maximale papiergewicht te vinden. Karton dat te zwaar is voor de printer kan vastlopen of (op een laserprinter) schilferende afbeeldingen veroorzaken.
  • Veel printers hebben een 'handmatige invoer'-sleuf, meestal achter een achterpaneel, die dik papier door een rechter pad stuurt, waardoor de kans op buigen of vastlopen wordt verkleind. Op sommige printers past u in plaats daarvan de achterste lade aan; volg de instructies in de handleiding voor het afdrukken op enveloppen.
 2. 2
  Controleer de afwerking van het karton. Glanzend papier kan incompatibele laserprinters beschadigen. Inkjetprinters hebben gecoat karton nodig voor een scherp beeld.
  • De meeste thuisprinters gebruiken kleurstofinkten. Als de jouwe pigmentinkt gebruikt (die een beetje doffer is maar niet vervaagt), zal deze niet goed afdrukken op sommige soorten gecoat karton.
  De meeste visitekaartjes zijn gedrukt op kaarten met een omslaggewicht van 80-110 lb
  De meeste visitekaartjes zijn gedrukt op kaarten met een omslaggewicht van 80-110 lb.
 3. 3
  Zoek naar voorgescoord papier (aanbevolen). Overweeg uzelf wat snijwerk te besparen door op geperforeerd visitekaartjepapier af te drukken. Het kiezen van de standaardmaat voor uw gebied is meestal de handigste optie:
  • Standaard visitekaartjes in Europa meten 2 x 3,5" (51 x 89 mm).
  • De meest voorkomende Europese maat is 55 x 85 mm (2,12 x 3,37").
  • Chinese visitekaartjes zijn meestal 54 x 90 mm (2,13 x 3,5"). Japan en Korea gebruiken iets andere formaten.
  • U kunt gaan voor niet-geperforeerd papier, maar het gebruik van een papiersnijder is vervelend voor grote aantallen kaarten. Geautomatiseerde snijmachines voor visitekaartjes zijn sneller, maar kunnen erg duur zijn.

Deel 2 van 2: de visitekaartjes ontwerpen en afdrukken

 1. 1
  Schets een ruwe kaartlay-out. Als je dat nog niet hebt gedaan, schets je de basislay-out van je visitekaartje. Zorg ervoor dat u de volgende informatie opneemt:
  • Bedrijfslogo en naam als de meest prominente informatie.
  • Functietitel en bedrijfsnaam.
  • Telefoon, e-mail, website, postadres en/of andere contactgegevens. Benadruk de methoden die uw klanten het meest gebruiken.
 2. 2
  Ontwerp de kaart in Microsoft Publisher. Microsoft Publisher is ontworpen voor grafische opmaak van afgedrukte documenten, maar wordt niet bij alle versies van Office Suite geleverd. Deze instructies zijn van toepassing op Publisher 2010 en later:
  • Open Publisher en selecteer Visitekaartjes op de pagina Beschikbare sjablonen of ga naar BestandNieuwVisitekaartjes. Selecteer de sjabloon die het beste bij uw ontwerp past.
  • Pas desgewenst opties aan. Klik op Maken als u klaar bent.
  • Als u het formaat van vooraf gescoorde vellen wilt aanpassen, kiest u een sjabloon die wordt vermeld onder de fabrikant van het vel of past u het formaat aan onder PaginaontwerpFormaatMeer vooraf ingestelde paginaformaten.
  • Klik op tijdelijke aanduiding voor tekst en logo om uw eigen ontwerp in te voegen. Experimenteer met menu-opties voor meer maatwerk.
  Als de visitekaartjes niet aan uw kwaliteitsnormen voldoen ondanks het kiezen van geschikt karton
  Als de visitekaartjes niet aan uw kwaliteitsnormen voldoen ondanks het kiezen van geschikt karton, is uw thuisprinter mogelijk niet geschikt voor deze taak.
 3. 3
  Gebruik in plaats daarvan microsoft word. Word biedt niet zoveel sjablonen of hulpmiddelen om uw ontwerp aan te passen, maar het werkt voor basisontwerpen. Hier zijn drie manieren om met de meeste versies van Word aan de slag te gaan (2010 of later voor Windows, 2011 of later voor Mac):
  • Om een bestaande sjabloon, kiest u kiest BestandNieuwLeeg DocumentVisitekaartjePrint visitekaartjes. Hiervoor is een internetverbinding nodig.
  • Als u uw eigen ontwerp van de grond af te maken, klikt u op het Mailings tab in de top lint, vervolgens Labels. Selecteer op het nieuwe linttabblad Opties en selecteer het product waarop u gaat afdrukken.
  • Avery en andere fabrikanten van visitekaartjes kunnen op hun website extra downloadbare sjablonen aanbieden.
 4. 4
  Voeg een achterkant toe aan het visitekaartje (optioneel). Bij gebruik van Publisher, gaat u naar de pagina Navigatie deelvenster met de rechtermuisknop op het huidige venster, en selecteer Pagina invoegen. Kies de indelingsoptie die het beste past bij het ontwerp van uw rug. Als u Word gebruikt, klikt u op Invoegen op het linttabblad Pagina's, kiest u Lege pagina en ontwerpt u de achterkant helemaal opnieuw.
  • Bewaar alle essentiële informatie op de voorkant. De achterkant is voor een slogan, missieverklaring of andere minder belangrijke informatie - en het leeg laten is een veelvoorkomende keuze.
  • Zorg ervoor dat de margebreedtes en het aantal exemplaren per vel aan beide zijden gelijk zijn. Het wordt aanbevolen om eerst op gewoon, goedkoop papier te testen om er zeker van te zijn dat de twee zijden precies op één lijn liggen.
 5. 5
  Druk uw visitekaartjes af. Als u de sjabloon hebt geselecteerd die overeenkomt met het product waarop u afdrukt, zou deze uw printer automatisch op de juiste instellingen moeten instellen. Selecteer anders Afdrukken en pas de aantallen aan onder "Meerdere exemplaren per vel" zodat deze overeenkomen met uw papierproduct.
  • Zoek voor dubbelzijdige visitekaartjes naar een "duplex"-optie in de instellingen. Als uw printer geen duplexfunctie heeft, moet u alleen de voorkant afdrukken, vervolgens het papier omdraaien en opnieuw plaatsen voordat u de achterkant afdrukt.
  • Begin met één pagina op gewoon, goedkoop papier om de uitlijning te testen. Houd dubbelzijdige kaarten tegen een lamp om ervoor te zorgen dat de voor- en achterkant op één lijn liggen.
Stelt u uw printer zo in dat deze het juiste aantal kaarten per vel afdrukt
Nadat u uw kaart hebt ontworpen, stelt u uw printer zo in dat deze het juiste aantal kaarten per vel afdrukt en test u de uitlijning op normaal printerpapier.

Tips

 • Als de visitekaartjes niet aan uw kwaliteitsnormen voldoen ondanks het kiezen van geschikt karton, is uw thuisprinter mogelijk niet geschikt voor deze taak. Probeer toegang te krijgen tot een kantoorprinter of koop een duurder thuisprintermodel met goede recensies van andere eigenaren van thuisbedrijven.
 • Lokale drukkerijen of online visitekaartjesprinters bieden een hogere kwaliteit dan de meeste thuisprinters, maar kunnen aanzienlijk duurder zijn, vooral als u een grote bestelling moet verzenden.

Dingen die je nodig hebt

 • Visitekaartje papier
 • Sjabloon

Vragen en antwoorden

 • Moet ik mijn woonadres op een visitekaartje zetten?
  Nee. U kunt zo weinig of zo veel contactgegevens op uw kaart zetten als u wilt.

Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail