Hoe thuis werken als je kinderen hebt?

Trek werkkleding aan wanneer u uw werkdag begint
Trek werkkleding aan wanneer u uw werkdag begint en trek deze uit wanneer uw werkdag eindigt.

Door thuis te werken kunt u uw professionele doelen bereiken zonder kostbare momenten met uw kinderen te missen. Je kunt het beste van twee werelden hebben - professioneel succes en huiselijk geluk - maar je moet je organiseren als je effectief wilt zijn. U moet grenzen stellen, een productieve werkruimte creëren, uw tijd structureren en contact opnemen met anderen voor ondersteuning. Het zal veel werk vergen, maar de momenten die u met uw kinderen zult delen, zullen het de moeite waard maken.

Methode 1 van 4: grenzen stellen

 1. 1
  Wijs een werkruimte aan. Het creëren van een zichtbare grens tussen je werk en je privéleven helpt je om grenzen te stellen. Houd rekening met de leeftijden van uw kinderen en het niveau van toezicht dat ze nodig hebben bij het inrichten van uw ruimte. Op basis van hun behoeften kun je een aparte kamer als kantoor gebruiken, een kast ombouwen tot een werkplek of je ruimte afbakenen met planken, een vloerkleed of zelfs tape op de grond.
  • Zorg ervoor dat uw kinderen binnen het gezichtsveld zijn als u jonge kinderen heeft die veel toezicht nodig hebben.
 2. 2
  Maak uw kantoor professioneel en functioneel. Investeer voordat je vanuit huis gaat werken in een snelle internetverbinding, de juiste software en decoraties om je kantoor een professionele uitstraling te geven. Deze toevoegingen zullen u helpen om in een professionele mindset te komen, en ze zullen ook de efficiëntie verbeteren.
  • Wanneer u voor kinderen zorgt, kan een klein ongemak, zoals het opraken van printerpapier, een hele middag ontsporen en u gefrustreerd maken.
  • Zelfs nadat u uw kantoor voor het eerst hebt opgezet, kunt u overwegen om elke maand een inventaris op te maken en vooraf de juiste benodigdheden te bestellen.
 3. 3
  Stel kantoorregels in en communiceer deze aan uw familie. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden begrijpen dat wanneer u op kantoor bent, u "aan het werk" bent en niet gestoord mag worden. Zelfs als uw kantoor zich in een familiekamer of speelkamer bevindt, bespreek dan de regels voor wanneer ze met u kunnen praten en wanneer ze u niet mogen onderbreken.
  • In het begin kan het handig zijn om geschreven regels te posten zodat iedereen ze kan leren.
 4. 4
  Ontwikkel een verwachtings- en beloningssysteem om regels te versterken. Kinderen reageren goed op duidelijke gedragsnormen met voorspelbare gevolgen en beloningen. Als je nog geen systeem hebt, ontwikkel er dan een en leer het aan je kinderen. Zelfs als je er een hebt, zorg er dan voor dat je deze aanpast aan je nieuwe schema.
  • U kunt een poster gebruiken om uw werkuren weer te geven. Noteer de beloning die uw kinderen zullen ontvangen als ze tijdens elke werksessie aan uw gedragsverwachtingen voldoen. Verduidelijk ook de straffen die ze zullen krijgen als ze zich misdragen. Maak beloningen onmiddellijk als je jonge kinderen hebt. Voor oudere kinderen kunt u voor elke dag een puntensysteem maken en hen aan het einde van de week belonen met een grotere prijs.
 5. 5
  Maak een bord om aan je bureau- of kantoordeur te hangen. Het creëren van een "niet storen"-bord is een goede manier om grenzen te versterken. Je kunt een bordje maken om aan je deurknop te hangen of een wit bord of krijtbord kopen bij elke kantoorwinkel en het aan de buitenkant van je deur of bureau hangen.
  • Als je een whiteboard krijgt, kun je ook aanvullende informatie toevoegen, zoals wanneer je vrij bent, zodat je kinderen weten wanneer ze terug moeten komen.
  • Als je jonge kinderen hebt of kinderen die net leren lezen, gebruik dan een visueel teken, zoals een foto waarop je aan je bureau werkt.
 6. 6
  Gebruik kleding en accessoires om grenzen te stellen tussen thuis en werk. Trek werkkleding aan wanneer u uw werkdag begint en trek deze uit wanneer uw werkdag eindigt. Als een volledige kledingwissel niet past in uw schema, overweeg dan om een sjaal, hoed of bril te dragen wanneer u in de werkmodus bent, zodat uw gezin de associatie leert.
  • Veel plezier met deze accessoires. Zet een tiara op je hoofd om aan te geven wanneer je een heel belangrijk telefoongesprek voert. Of koop wat speelse pantoffels en trek ze aan om aan te geven dat je het werk hebt verlaten.
  DESKUNDIGE TIP

  Onze expert is het ermee eens: als je vanuit huis werkt, neem dan elke ochtend wat tijd om je op te frissen: was je gezicht, kam je haar en doe zelfs wat make-up op, als je dat wilt. Als je je aankleedt, draag dan iets dat gezellig is maar niet te wijd, vooral als je regelmatig videochats hebt met klanten of collega's. Dat zal je helpen om in de juiste mindset voor werk te komen.

 7. 7
  Verlaat je kantoorruimte als je pauzes neemt. Plan pauzes in met je kinderen, schrijf ze in je agenda en als het tijd is voor een pauze, verlaat dan je bureau om bij ze te zijn. Probeer uw telefoon, uw computer en andere werkgerelateerde items in uw werkruimte te laten wanneer u deze verlaat.
  • Het nemen van regelmatige pauzes verhoogt niet alleen uw productiviteit, maar stelt u ook in staat uw kinderen uw onverdeelde aandacht te geven, zodat ze misschien niet de behoefte voelen om u af te leiden wanneer u aan het werk bent.
 8. 8
  Creëer aparte ruimtes waar je kinderen rustig kunnen spelen. Als je kleine kinderen hebt die bij je in de buurt moeten zijn, maak dan een rustige ruimte voor hen om op kantoor te spelen. Overweeg een tekentafel, een poppenhuis of een leeshoek in uw kantoor te plaatsen. Als je een ouder kind hebt, plaats dan luid entertainment zoals videogames of gitaren zo ver mogelijk van je kantoor en plaats een zitzak met hun favoriete boeken of een klein huiswerkbureau in de buurt van je werkruimte.
  • Als je jonge kinderen hebt, kunnen ze genieten van "werken" aan hun eigen kleine bureau met benodigdheden zoals oude adresetiketten, enveloppen en papier om op te krabbelen.
Maar de momenten die u met uw kinderen zult delen
Het zal veel werk vergen, maar de momenten die u met uw kinderen zult delen, zullen het de moeite waard maken.

Methode 2 van 4: vasthouden aan een schema

 1. 1
  Zorg voor vaste werktijden. Probeer elke dag op dezelfde uren te werken. Als u werktijden heeft ingesteld, kunt u uw tijd structureren. Het zal uw gezin ook in staat stellen te anticiperen wanneer u minder beschikbaar zult zijn.
  • Overweeg om uw planning op een kalender of een stuk papier te plaatsen waar uw kinderen het kunnen zien.
  • Gebruik de tijd dat uw kinderen slapen, een dutje doen, op school zijn of naschoolse activiteiten bijwonen voor "diepe werksessies" die veel aandacht vereisen. Dit zijn ook goede tijden om belangrijke telefoongesprekken te voeren.
  • Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen en hoe lang u werkt, kunt u een oppas overwegen om een deel van de dag op ze te passen.
 2. 2
  Voer taken uit die minder focus vereisen wanneer uw kinderen u misschien nodig hebben. Voltooi taken zoals het archiveren of invoeren van gegevens wanneer u meer kans hebt om afgeleid te worden. Vermijd het doen van zeer belangrijk werk tijdens overgangen, zoals rond de tijd dat ze uit school komen.
 3. 3
  Multitasken om werk te doen terwijl u boodschappen doet of schoonmaakt. Houd de routinematige telefoontjes bij die u moet plegen, zodat u ze kunt voeren tijdens het autorijden of het doen van huishoudelijke klusjes. Je kunt deze tijden ook gebruiken voor professionele ontwikkeling door een aantal podcasts of audioboeken op een rij te zetten die betrekking hebben op je werk.
  • Zorg ervoor dat u een handsfree headset aanschaft, zodat u veilig vanuit uw auto kunt bellen. Stuur of sms nooit achter het stuur.
 4. 4
  Plan voor onverwachte situaties. Niet alles kan worden gepland en in een schema worden geschreven, maar als u oefent met het aanpassen aan verschillende situaties, kunt u uw vermogen om effectief te reageren verbeteren. Oefen als gezin met het omgaan met noodsituaties zoals een onverwacht bezoek van een klant wanneer het huis rommelig is, de hond die naar het toilet moet tijdens een telefonische vergadering of een ruzie die uitbreekt tussen kinderen in het midden van een van een oproep.
  • Oefenen voor deze situaties zal uw gezin helpen om als een team te leren werken, en het zal uw kinderen probleemoplossende vaardigheden leren. Het zal u ook helpen om een professionele werkomgeving te behouden, zelfs in crisissituaties.
  • Onthoud dat het niet alleen uw gezinsleden zijn die deze vaardigheden moeten oefenen. Je moet ook leren je aan te passen door dingen te oefenen, zoals op de mute-knop drukken voor het geval je kind schreeuwend je kantoor binnenkomt.
Noteer de beloning die uw kinderen zullen ontvangen als ze tijdens elke werksessie
Noteer de beloning die uw kinderen zullen ontvangen als ze tijdens elke werksessie aan uw gedragsverwachtingen voldoen.

Methode 3 van 4: kinderen bezig houden

 1. 1
  Meld kinderen aan voor georganiseerde activiteiten. Zodra uw kinderen naar school gaan, hebben ze toegang tot een hele reeks activiteiten. Praat met hen over hun interesses en moedig hen aan om zich in te schrijven voor bijvoorbeeld een sport, muziekles of kunstles. Onderzoek kampen om ze in de zomer bezig te houden. En als je een kind in de voorschoolse leeftijd hebt, overweeg dan om ze naar de kleuterschool of een kinderdagverblijf te sturen.
 2. 2
  Bereid activiteiten en spelletjes voor als de kinderen thuis zijn. Als kinderen voor langere tijd thuis zijn, moet je plannen om ze bezig te houden. Bereid aan het begin van elke werkweek een reeks activiteiten voor voor elke dag van de week. Deze planning voelt misschien als veel extra werk, maar het scheelt je uren in de week!
  • Als je kinderen jonger zijn, kun je hun speelgoed zelfs draaien, zodat ze niet moe worden van het spelen met hetzelfde speelgoed.
  • Overweeg om tijdrovend speelgoed te kopen of te lenen, zoals lego's, puzzels of goocheltrucs. Als uw kinderen ouder zijn, kunt u ze een doel voor de dag geven, zoals een goochelshow tijdens een van uw pauzes.
 3. 3
  Zet een "vervelingskom" op om ervoor te zorgen dat oudere kinderen zich vermaken. Schrijf een lijst met activiteiten op vellen papier en vouw ze of stop ze in enveloppen. Bewaar ze in een kom of doos. Wanneer je kinderen zich vervelen, kunnen ze bij de "vervelingskom" terecht voor ideeën. Overweeg een reeks verschillende activiteiten op basis van de interesses en het niveau van onafhankelijkheid van uw kinderen.
  • Je kunt leuke activiteiten voorstellen zoals: "Bak brownies" of "zoek in de linnenkast om je nieuwe videogame te vinden."
  • Inclusief klusjes zoals: "veeg het dek en verzamel 7,50€"
  • Of je kunt leuke manieren voorstellen om het huis uit te komen. Stop geld in een envelop met een briefje waarop staat: "neem deze 3,70€ en ga een ijsje halen."
 4. 4
  Plan tijd in voor huiswerk en educatieve verrijking. Zorg er naast het plannen van spelletjes en activiteiten ook voor dat u huiswerk inplant als uw kinderen op school zijn. U kunt ook online gaan en verrijkingswerkbladen afdrukken of online educatieve programma's zoeken.
  • Als u een werkruimte in de buurt van uw bureau heeft, kunt u uw kinderen bij u in de buurt laten zitten terwijl ze hun educatieve werk afmaken. Zelfs als je geen plaats voor ze hebt, kun je een opklapbare tv-tafel en een klapstoel gebruiken om elke dag een tijdelijke plek voor ze te creëren voor een uur of zo.
 5. 5
  Gebruik elektronisch entertainment verstandig. Hoewel je je kind niet de hele dag voor een scherm wilt laten ploffen, sluit media niet uit. Selecteer games of educatieve video's van tevoren en zorg ervoor dat u hun mediagebruik structureert met tijdsbeperkingen en beveiligingsinstellingen.
 6. 6
  Ga met je kinderen op uitstap. Er zullen dagen zijn, vooral in de zomer, dat je kinderen gewoon tegen de muren stuiteren. In plaats van gefrustreerd te raken, anticipeer je op deze dagen en heb je activiteiten op een rij die ze het huis uit zullen krijgen. Je kunt met ze naar het zwembad of het park gaan en wat werk op je laptop doen. Of ken het schema van uw lokale YMCA, neem uw kinderen mee naar een activiteit onder toezicht en werk op afstand vanaf die locatie.
  • Zelfs als een van deze dagen minder productief voor je blijkt te zijn dan een normale werkdag vanuit huis, is het beter dan de hele dag binnen gefrustreerd door te brengen.
Kunt u uw kinderen bij u in de buurt laten zitten terwijl ze hun educatieve werk voltooien
Als u een werkruimte in de buurt van uw bureau heeft, kunt u uw kinderen bij u in de buurt laten zitten terwijl ze hun educatieve werk voltooien.

Methode 4 van 4: uw ondersteuningsnetwerk ontwikkelen

 1. 1
  Huur een parttime oppas in. U bent misschien de primaire verzorger van uw kinderen, maar dit betekent niet dat u als hun enige verzorger hoeft te dienen alleen omdat u vanuit huis werkt. Wees realistisch met jezelf over wat je kunt bereiken, en als je die extra focustijd nodig hebt, huur dan een oppas in om te helpen.
  • Vind je oppas ver van tevoren, zelfs als je van plan bent hem maar af en toe te gebruiken. U heeft tijd nodig om een antecedentenonderzoek te doen en referenties te controleren voordat ze beginnen.
 2. 2
  Coördineer de kinderopvang met andere werkende ouders om geld te besparen. Kinderopvang kan duur zijn, dus verzamel middelen. Ofwel zorg je om de beurt voor elkaars kinderen of deel je de kosten van een oppas. Je kunt ook carpoolen van en naar school of andere activiteiten coördineren. Deze maatregelen zullen niet alleen de kosten verlagen en tijd besparen, maar ze zullen uw kinderen ook de kans geven om met andere kinderen om te gaan.
 3. 3
  Accepteer hulp van vrienden en familie. Voel je niet schuldig of te trots om hulp te accepteren van je informele ondersteuningsnetwerk. Als een familielid aanbiedt om op een middag op de kinderen te passen of een maaltijd voor het gezin te koken, accepteer dan hun aanbod genadig! Zorg ervoor dat je je waardering toont door ze te bedanken of door ze een kort, lief bedankkaartje te overhandigen.
  • Het is een goed idee om van tevoren een stapel bedankkaartjes te kopen, zodat u gemakkelijk en snel uw waardering kunt tonen.
 4. 4
  Delegeer huishoudelijk werk en klusjes aan anderen. Verwacht niet van jezelf dat je alles doet! Huur indien mogelijk een huisreiniger in of vraag familie om hulp om het huis schoon te houden. Zelfs als het geld kost, kan het u uiteindelijk geld besparen als het uw productiviteit verhoogt.
 5. 5
  Communiceer uw behoefte aan ondersteuning met een partner. Als je een partner hebt, vertel hem dan expliciet wanneer je ergens hulp bij nodig hebt. Vooral als u na een lange pauze weer aan het werk gaat, kunnen ze mogelijk niet anticiperen op uw behoeften. Overweeg een schema op te stellen, zoals dat ze één dag per week op hetzelfde tijdstip vroeg thuiskomen van hun werk, om consistente hulp te garanderen.
 6. 6
  Socialiseren en netwerken met andere volwassenen. Denk niet dat je, omdat je vanuit huis werkt, al je tijd met kinderen moet doorbrengen. Je moet netwerken met andere professionals om je carrière te verbeteren, en je moet ook met andere volwassenen omgaan om vriendschappen te onderhouden. Zorg ervoor dat je hulp bij de zorg voor je kinderen regelt, zodat je professionele happy hour-evenementen kunt halen of lunchen met een vriend.

Tips

 • Kijk online op websites voor leraren om ideeën te vinden over het structureren van de dag van uw kinderen.
 • Word lid van een groep voor ouders die thuis werken door een online forum of een persoonlijke ontmoeting te vinden.

Waarschuwingen

 • Laat perfectionisme je niet in de weg staan om van je tijd met je kinderen te genieten.
 • Laat werk nooit in de weg staan om voor de veiligheid van uw kinderen te zorgen.

Vragen en antwoorden

 • Hoe combineer je werk en moederschap?
  Dit is een uitdaging voor veel werkende moeders. Controleer of uw werkgever ten minste een deel van de tijd flexibel thuiswerkt. Maak speciale tijd met uw kinderen als u weet dat u het kunt volhouden. Zorg ervoor dat u betrouwbare en zorgzame kinderopvang of oppas gebruikt.
 • Hoe ga je om met gezin en werk?
  Dit is voor veel mensen jongleren. Zorg ervoor dat als er een verandering is in uw normale routine, u uw familie (echtgenoot en/of kinderen) hiervan op de hoogte stelt zodra u erachter komt. Plan elk belangrijk evenement dat u misschien moet missen opnieuw.
 • Help jij het gezin met het werk?
  De meeste moeders werken omdat het inkomen nodig is voor het gezin. Als je kinderen oud genoeg zijn, kun je ze dit uitleggen. Als ze jonger zijn, geef ze dan een heel eenvoudige uitleg van één zin die past bij de leeftijd.

Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail