Hoe verander je je zorgverzekering?

Om van verzekering te veranderen buiten de open inschrijving om
Om van verzekering te veranderen buiten de open inschrijving om, moet u in aanmerking komen voor een speciale inschrijvingsperiode.

De meeste volwassenen (in dit geval ouder dan 26) krijgen een ziektekostenverzekering via hun werkgever of via een plan waarvoor ze zich buiten hun werkgever hebben aangemeld (inclusief via de ACA). Het is het meest gebruikelijk om verzekeringspolissen of providers te wijzigen tijdens Open Inschrijving. Open inschrijving is de tijd van het jaar waarin bijna alle verzekeraars hun klanten toestaan om van een verzekeringspolis naar een andere over te schakelen. Om van verzekering te veranderen buiten de open inschrijving om, moet u in aanmerking komen voor een speciale inschrijvingsperiode.

Methode 1 van 3: beleid wijzigen tijdens open inschrijving

 1. 1
  Bekijk de data voor open inschrijving. Tijdens de Open Inschrijving van 45 dagen kunt u uw zorgverzekering kosteloos wijzigen. De specifieke data voor de Open Inschrijvingsperiode van uw verzekeringsmaatschappij kunnen variëren, maar duren meestal van begin november tot half december.
  • Neem contact op met de klantenservice van uw verzekeringsmaatschappij voor de exacte data van open inschrijving.
 2. 2
  Bekijk het beschikbare beleid. Verzekeringsmaatschappijen zijn doorgaans proactief en zullen hun klanten informeren over een aanstaande periode van open inschrijving door klanten informatie te verstrekken over beschikbare polissen. Bekijk de opties totdat u een polis vindt die bij u past. Sommige polissen kunnen bijvoorbeeld meer van uw vergoedingen voor geneesmiddelen op recept dekken, terwijl andere een lage premie bieden.
  • Als uw bedrijf u geen informatie over het beleid stuurt, neem dan telefonisch of per e-mail contact op met hun klantenservice.
  • Houd er rekening mee dat het goedkoopste (dwz lage premie) verzekeringsplan niet altijd de beste optie is. Goedkope plannen worden vaak geleverd met hogere eigen risico's en medebetalingen dan plannen met lagere premies.
 3. 3
  Selecteer een beleid. Nadat u de verschillende polissen die uw verzekeringsmaatschappij aanbiedt heeft doorgenomen, moet u een specifieke polis kiezen. Houd bij het kiezen van een polis rekening met hoeveel geld u per maand kunt betalen voor de premie. Houd ook rekening met andere aspecten: als u bijvoorbeeld van tevoren weet dat u regelmatig medicijnen nodig heeft, kies dan een polis die de meeste of alle kosten van voorgeschreven medicatie dekt.
  • Houd er rekening mee dat u dit beleid pas kunt wijzigen als de volgende periode van open inschrijving aanbreekt. Als je de deadline mist of vergeet je helemaal aan te melden, loop je mogelijk een belastingboete omdat je geen ziektekostenverzekering hebt.
  • Veel verzekeringsmaatschappijen zullen u echter gewoon opnieuw inschrijven voor een ander jaar van uw huidige polis door u de dekking te blijven factureren. In dit geval krijgt u geen belastingstraf tenzij u het plan annuleert en u niet opnieuw inschrijft.
Tijdens de Open Inschrijving van 45 dagen kunt u uw zorgverzekering kosteloos wijzigen
Tijdens de Open Inschrijving van 45 dagen kunt u uw zorgverzekering kosteloos wijzigen.

Methode 2 van 3: beleid wijzigen buiten open inschrijving

 1. 1
  Kijk naar de kwalificaties voor een speciale inschrijvingsperiode. Een speciale inschrijvingsperiode is de enige manier waarop u uw verzekering kunt wijzigen buiten de open inschrijving om. De exacte kwalificaties van uw verzekeringsmaatschappij om een speciale inschrijvingsperiode te rechtvaardigen zullen variëren, maar omvatten over het algemeen:
  • Huwelijk, echtscheiding of scheiding van tafel en bed.
  • Verlies van een baan.
  • Geboorte van een kind.
  • Overlijden van een echtgenoot.
 2. 2
  Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij als u hiervoor in aanmerking komt. Als u onlangs een levensgebeurtenis heeft gehad die u wel kwalificeert voor een speciale inschrijving, neem dan contact op met uw HR-vertegenwoordiger (als uw verzekering via uw werkgever loopt) of uw zorgverzekeraar om informatie te vragen over verzekeringspolissen waarnaar u zou kunnen overschakelen.
  • Sommige verzekeringsmaatschappijen staan mogelijk een speciale inschrijving toe voor minder voorkomende levensgebeurtenissen, zoals het verkrijgen van burgerschap.
 3. 3
  Verstrek documenten die de levensgebeurtenis bewijzen. Afhankelijk van de levensgebeurtenis die u ertoe heeft aangezet om een speciale inschrijvingsperiode te zoeken, kan uw verzekeringsmaatschappij u om documentatie vragen die de gebeurtenis verifieert. Dit zal het bedrijf helpen voorkomen dat er speciale inschrijvingsperioden worden uitgedeeld voor frauduleuze claims over levensgebeurtenissen.
  • Als u bijvoorbeeld een kind heeft gehad, heeft uw verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk een kopie van de geboorteakte nodig.
 4. 4
  Kies binnen 30 dagen een nieuwe verzekering. Over het algemeen duurt een speciale inschrijvingsperiode 30 dagen. Neem deze tijd om de beschikbare verzekeringspolisopties via uw provider te bekijken. Kies een plan dat aan uw verzekeringsbehoeften voldoet: als u niet veel kunt betalen voor een maandelijkse factuur, kies dan een plan met een lage premie. Of, als u weet dat u een specifiek type dekking nodig heeft (bijv. Frequente tests voor een reeds bestaande medische aandoening), kies dan een plan dat de tests zal betalen. Neem uw beslissing voordat de 30 dagen zijn verstreken en de wijziging van uw verzekeringspolis is voltooid.
  • U moet de verzekeringsmaatschappij van uw beslissing op de hoogte stellen om de poliswijziging van kracht te laten worden. U moet ze online of telefonisch op de hoogte kunnen stellen.
  • Er kunnen ernstige gevolgen zijn als u geen nieuwe polis selecteert voordat de periode van bijzondere inschrijving is afgelopen. Als u bijvoorbeeld via uw werkgever verzekerd was geweest en vervolgens uw baan was kwijtgeraakt en geen nieuwe verzekeringsoptie had geselecteerd tijdens de speciale inschrijving, zou u onverzekerd blijven en waarschijnlijk een belastingboete krijgen.
Een speciale inschrijvingsperiode is de enige manier waarop u uw verzekering kunt wijzigen buiten de open
Een speciale inschrijvingsperiode is de enige manier waarop u uw verzekering kunt wijzigen buiten de open inschrijving om.

Methode 3 van 3: verzekering wijzigen via de aca

 1. 1
  Wijzig uw polis tussen 1 november en 15 december. Dit is het 45-daagse open inschrijving-venster dat wordt gegeven via de ACA. Gedurende deze periode kunt u het beleid zonder boete herzien en wijzigen.
  • Het nieuwe beleid dat u selecteert, wordt van kracht op 1 januari van het volgende jaar.
 2. 2
  Log in op de ACA-website om uw polis te wijzigen. Gebruik uw webbrowser om naar: https://healthcare.gov/login te navigeren. Voer uw persoonlijke aanmeldingsgegevens in en klik vervolgens op "Mijn plannen en programma's". Van hieruit kunt u uw huidige ziektekostenverzekering inzien.
  • Als je nog geen account hebt op de ACA-website, maak dan een account aan door op "Create One" te klikken op de hoofdpagina van ACA. Volg de instructies om uw persoonlijke locatie en andere informatie in te voeren.
 3. 3
  Klik op "plannen wijzigen" om andere verzekeringen te bekijken. Deze optie geeft informatie over verzekeringspolissen die u kunt selecteren in plaats van uw huidige polis. Zodra u een verzekeringspolis heeft gevonden waarnaar u wilt veranderen, klikt u op "Verander gezondheidsplan". Van daaruit moet u de aanwijzingen volgen die door de website worden gegeven.
  • Selecteer een plan op basis van uw financiële status en uw gezondheidsbehoeften. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de premies binnen uw maandbudget vallen. Als u gezondheidsproblemen heeft (of als u verwacht zwanger te worden terwijl u verzekerd bent), kies dan een plan dat aan deze voorwaarden voldoet.
  • U kunt een van de andere beschikbare verzekeringsopties selecteren, zolang u zich oorspronkelijk voor uw plan heeft aangemeld via de ACA-site.
  Kunt u uw ACA-verzekering niet wijzigen buiten een open inschrijvingsperiode
  Zonder een speciale inschrijvingsperiode, kunt u uw ACA-verzekering niet wijzigen buiten een open inschrijvingsperiode.
 4. 4
  Vraag een bijzondere inschrijfperiode aan. Als u onlangs een ernstige levensgebeurtenis heeft meegemaakt (bijv. Scheiding, huwelijk, overlijden van een echtgenoot, geboorte van een kind), komt u mogelijk in aanmerking voor een bijzondere inschrijvingsperiode. Navigeer naar https://healthcare.gov/screener en vul de gekoppelde applicatie in. Zonder een speciale inschrijvingsperiode, kunt u uw ACA-verzekering niet wijzigen buiten een open inschrijvingsperiode.
  • Verzekeringsplannen die zijn gekocht via de Affordable Care Act (ACA) geven een speciale inschrijvingsperiode van 60 dagen.
  • Neem voor meer informatie over het in aanmerking komen voor een speciale inschrijvingsperiode contact op met het Marketplace Call Center op 1-800-318-2596.

Tips

 • Als u uw ziektekostenverzekering via Medicare ontvangt, eindigt de open inschrijving vroeg: op 7 december. Medicare biedt u ook de mogelijkheid om tijdens de periode van open inschrijving over te schakelen naar een Medicare Advantage-plan (een particulier beheerd alternatief voor traditionele Medicare).

Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail