Hoe geld opnemen van een spaarrekening?

Om geld op te nemen van een traditionele spaarrekening, neemt u contact op met uw bank of bezoekt u hun website om erachter te komen of er limieten zijn voor uw rekening. Als u een online spaar- en betaalrekening heeft, log dan gewoon in op uw rekening en maak geld over van uw spaargeld naar uw cheque. Als u geen lopende rekening heeft die aan uw spaargeld is gekoppeld, kunt u ook naar uw bank gaan en een opnameformulier invullen voor het bedrag dat u wilt. Mogelijk kunt u uw bankpas ook bij een geldautomaat gebruiken om geld van uw spaarrekening te krijgen. Onthoud dat er in de VS een limiet is van 6 opnames per maand voor spaarrekeningen. Blijf lezen om te leren hoe u geld kunt opnemen van een internetspaarrekening!

Maak geld over van uw spaargeld naar uw cheque
Als u een online spaar- en betaalrekening heeft, log dan gewoon in op uw rekening en maak geld over van uw spaargeld naar uw cheque.

Met een spaarrekening kunt u geld opzij zetten waar u op dit moment niet direct toegang toe hebt, maar wel snel bij wilt hebben als u met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd. Net als betaalrekeningen zijn spaarrekeningen die door banken worden aangeboden over het algemeen door de overheid verzekerd (in Europa is FDIC verzekerd). Ze bieden meestal hogere rentetarieven, maar meer beperkingen op opnames (inclusief limieten van de Amerikaanse overheid) dan het controleren van rekeningen, en lagere rendementen, maar meer toegankelijkheid voor geld dan beleggingsrekeningen. Dit artikel leidt u door het proces van opnames van vier van de meest voorkomende soorten spaarrekeningen.

Deel 1 van 4: Opnemen van een traditionele spaarrekening

 1. 1
  Ken uw traditionele spaarrekening. Dit worden soms spaarboekjes of spaarrekeningen voor aandelen genoemd. Dergelijke spaarrekeningen hebben meestal lage of geen saldo-eisen, en dus dienovereenkomstig lage rentetarieven (maar meestal hoger dan betaalrekeningen).
 2. 2
  Neem contact op met uw bank of bezoek haar website om eventuele opnamelimieten voor uw account te bepalen. Controleer uw opties met betrekking tot het overboeken van geld tussen meerdere spaarrekeningen of naar een lopende rekening, evenals eventuele beperkingen in dollars per type opname.
  • In Europa is er onder de Regulation D Requirements van de Federal Reserve een federaal vastgestelde limiet van 6 opnames per maand. Deze vereiste werd ingesteld tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig om de stabiliteit van de door banken aangehouden fondsen te helpen waarborgen. Er is ruimte voor variatie in het bankbeleid met betrekking tot deze limiet, dus ken die van uw bank.
  • Deze limiet voor opnames is een van de grootste verschillen tussen spaarrekeningen en betaalrekeningen. Kortom, u verhandelt een kleinere hoeveelheid toegang tot uw fondsen voor een (normaal) hoger rendement op uw fondsen.
  • Merk ook op dat deze vereisten van Regulation D ook van toepassing zijn op de internetspaarrekeningen en geldmarktrekeningen die hieronder worden besproken.
 3. 3
  Toegang tot uw account online. Dit is de beste optie als u uw spaargeld wilt opnemen en op uw cheque wilt storten. Veel banken beschouwen deze overschrijvingen in plaats van opnames omdat ze geen geld aan een derde partij geven. Het blijft minstens een korte tijd binnen hun bank.
  • De meeste bankwebsites maken het overboeken van geld tussen rekeningen bij die bank gemakkelijk. Geef het bedrag aan dat u van uw rekening wilt overboeken en de datum waarop u het wilt overboeken. Veel overboekingen tussen rekeningen kunnen onmiddellijk plaatsvinden.
 4. 4
  Ga naar uw bank als u geen betaalrekening heeft die aan uw spaarrekening is gekoppeld. Vul een opnameformulier in met daarop het bedrag dat u van uw spaarrekening wilt opnemen. De kassamedewerker zal u waarschijnlijk vragen om een identiteitsbewijs met foto, uw spaarrekeningnummer en eventueel een wachtwoord of pincode in te voeren
 5. 5
  Gebruik uw bankpas bij een geldautomaat om geld van uw spaarrekening op te nemen, indien toegestaan. Deze optie komt steeds vaker voor. Basisspaarrekeningen zijn vaak gekoppeld aan betaalrekeningen, dus bij veel grote banken kunt u geld opnemen bij de geldautomaat. Voer uw pinpas in, voer uw pincode in, selecteer spaarrekening en voer het bedrag in dat u wilt opnemen.
  • Houd bij al deze methoden rekening met de limiet van 6 opnames per bankperiode (in de VS). Bankvoorwaarden met betrekking tot opnames kunnen veranderen, dus het is altijd een goed idee om contact op te nemen met de bank.
  TIP VAN EEN EXPERT

  Waarschuwing van deskundige: na het opnemen van geld van een spaarrekening, moet u ernaar streven om er ten minste 3 maanden aan levensonderhoud in te laten staan. Dit houdt u gedekt voor het geval er zich in de toekomst iets onverwachts voordoet en u uw inkomstenbron verliest.

Hoe kan ik geld opnemen van mijn geldmarktspaarrekening bij de geldautomaat
Hoe kan ik geld opnemen van mijn geldmarktspaarrekening bij de geldautomaat?

Deel 2 van 4: Opnemen van een internetspaarrekening

 1. 1
  Ken uw internetspaarrekening. Strikt genomen zijn ze precies hetzelfde als een traditionele spaarrekening, minus de fysieke bank. Gewoonlijk kunnen dergelijke rekeningen voor alleen internet hogere rentetarieven bieden vanwege lagere overheadkosten (fysieke banklocaties bemand door werknemers, enz.).
  • Als u niet het onvermogen om letterlijk lopen in je bank en zakelijke transacties of praten face-to-face met iemand over uw geld erg, internet spaarrekeningen moet worden overwogen.
 2. 2
  Ga online om uw saldo te controleren en de voorwaarden voor opname te vinden. Als uw internetbank dit proces iets minder dan heel eenvoudig maakt, wilt u misschien een nieuwe internetbank zoeken.
 3. 3
  Maak online geld over naar een lopende rekening die u bij dezelfde bank heeft. Dit proces moet eenvoudig en gratis zijn.
  • Als u een lopende rekening heeft, krijgt u waarschijnlijk een bankpas en hebt u met deze kaart mogelijk toegang tot het geld op uw spaarrekening. Controleer het beleid van uw internetbank.
 4. 4
  Maak geld over naar een rekening bij een andere bank. U zou in staat moeten zijn (en mogelijk verplicht zijn) om een externe rekening aan uw internetspaarrekening te koppelen. Om de link te maken, moet u gegevens over uw externe account invoeren (accountnummer, enz.).
  • Het koppelingsproces is mogelijk niet onmiddellijk en het kan zijn dat u een kleine transactie tussen accounts moet uitvoeren om te bewijzen dat de verbinding legitiem is.
  • Het is mogelijk, maar nauwelijks universeel, dat u kosten kunnen oplopen van een of beide instellingen bij de overdracht van middelen. Houd er rekening mee dat de Amerikaanse federale opnamelimiet ook van toepassing is op internetspaarrekeningen.
Om geld op te nemen van een traditionele spaarrekening
Om geld op te nemen van een traditionele spaarrekening, neemt u contact op met uw bank of bezoekt u hun website om erachter te komen of er limieten zijn voor uw rekening.

Deel 3 van 4: Opnemen van een geldmarktrekening

 1. 1
  Ken uw geldmarktrekening. Een geldmarktrekening, ook wel een hoogrentende spaarrekening genoemd, biedt over het algemeen een hoger rendement dan een traditionele spaarrekening, terwijl ook een hoger minimum tegoed vereist is. Deze rekening belegt in staats- of bedrijfseffecten en betaalt rentetarieven voor die beleggingen. Het is een heel andere rekening dan een geldmarktfonds, dat wordt aangeboden door effectenmakelaars.
  • Net als andere spaarrekeningen zijn geldmarktrekeningen bij Amerikaanse banken FDIC-verzekerd, en dus ook onderworpen aan de zes opnamebeperking.
  • In tegenstelling tot traditionele spaarrekeningen, bieden geldmarktrekeningen vaak een beperkte mogelijkheid om cheques te schrijven.
 2. 2
  Houd uw maandelijkse opnames bij en ken de regels en beperkingen van uw bank. Bel de bank of lees op de website van uw bank hoe vaak u in een maand geld kunt opnemen. Deze accounts zullen de federale limiet van opnames volgen, en ze zullen u bestraffen als uw opname uw account onder het minimum rekeningsaldo brengt.
 3. 3
  Maak geld over naar een gekoppelde betaalrekening, online of persoonlijk. Deze kunnen nog steeds worden gezien als opnames, ook al gaan ze niet rechtstreeks naar een site van een derde partij.
 4. 4
  Een cheque schrijven. Geldmarktrekeningen voorzien hun klanten regelmatig van cheques, die ze ergens tussen spaarrekeningen plaatsen zonder de mogelijkheid om cheques te schrijven en betaalrekeningen met onbeperkt cheques. Ze kunnen toestaan dat er elke maand maximaal drie cheques van de rekening worden geschreven.
Biedt over het algemeen een hoger rendement dan een traditionele spaarrekening
Een geldmarktrekening, ook wel een hoogrentende spaarrekening genoemd, biedt over het algemeen een hoger rendement dan een traditionele spaarrekening, terwijl ook een hoger minimum tegoed vereist is.

Deel 4 van 4: Opnemen van een healthspaarrekening

 1. 1
  Ken uw gezondheidsspaarrekening (HSA). In de VS staat een HSA u toe om belastingvrij geld opzij te zetten voor medische kosten. Het geld wordt niet federaal belast bij storting of opname wanneer het wordt gebruikt voor gekwalificeerde medische kosten (zoals bepaald door federale regelgeving).
  • Meer als een spaarrekening dan als een verzekering, de rekening is draagbaar - hij is van jou om van baan te veranderen en dergelijke.
  • Alleen personen die zijn ingeschreven in High Deductible Health Plans (HDHP), zoals gedefinieerd door de federale code, kunnen bijdragen aan een HSA, maar u kunt het geld nog steeds houden en gebruiken, zelfs als u niet langer in een HDHP zit.
  • Er zijn ook jaarlijkse contributielimieten voor HSA's.
 2. 2
  Verkrijg een lijst met gekwalificeerde medische kosten (QME). In de VS is deze informatie beschikbaar via de IRS. U kunt belastingvrij geld opnemen van uw rekening, zolang ze worden gebruikt om te betalen voor medische diensten op deze lijst.
  • Blijf ook op de hoogte van de geschiktheidseisen van HDHP's en contributielimieten voor HSA's. Deze kunnen van jaar tot jaar verschillen. Controleer ook de IRS voor deze informatie.
 3. 3
  Bezoek een dokter, zolang hun diensten op de lijst staan. Het doktersbezoek en de eventueel voorgeschreven behandeling of medicatie vormen een basis voor een belastingvrije opname van deze rekening.
 4. 4
  Gebruik uw HSA-betaalpas bij de huisarts of apotheek. De meeste gezondheid spaarrekeningen bieden een branded debit card (Visa, MasterCard, etc.) die werkt net als elke andere debit card, maar is specifiek gekoppeld aan de HSA fondsen.
 5. 5
  Een cheque schrijven. Sommige healthspaarrekeningen kunnen nog steeds cheques verstrekken die aan uw account zijn gekoppeld. Houd uw rekeningsaldo nauwlettend in de gaten als u cheques uitschrijft, omdat u mogelijk boetes kunt krijgen voor onvoldoende saldo, geretourneerde cheques, enz.
 6. 6
  Dien een claimformulier in bij uw HSA-leverancier voor terugbetaling. Dit proces is vergelijkbaar met het indienen van een traditionele ziektekostenverzekering. Raadpleeg uw HSA-provider voor details over claimformulieren, ontvangstbewijzen, enzovoort.
  • Gebruik dit proces als u uw HSA-betaalpas bent vergeten, ontdekt dat u achteraf voor een gekwalificeerde medische onkostenvergoeding hebt betaald, op dat moment niet zeker weet of de uitgave een QME is, of als u onvoldoende HSA-geld heeft om een QME te dekken op het moment van betaling.
  • Of u nu een kaart, cheque of terugbetalingsformulier gebruikt, elk geld dat wordt opgenomen voor niet-QME's, is onderworpen aan inkomstenbelasting en krijgt een boete van 20 procent. Voor 65-plussers kan van deze boete worden afgezien.

Tips

 • Vertrouw niet alleen op online afschriften van uw bank om uw saldo en opnames bij te houden. Houd onafhankelijk van de bank uw transacties bij en stem elke maand uw logboek af.

Waarschuwingen

 • U kunt verwachten dat er kosten in rekening worden gebracht als u het opnamebedrag overschrijdt, geld opneemt bij een geldautomaat die geen deel uitmaakt van het netwerk van uw bank, of als uw account onder het minimum saldo komt. Dit zijn meer redenen om een nauwkeurige administratie bij te houden van uw spaarrekening (en).

Vragen en antwoorden

 • Hoe kom ik aan mijn geld als mijn bankpas en identiteitsbewijs worden gestolen?
  U moet een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto hebben. Iedereen zou kunnen zeggen dat ze hun identiteitsbewijs zijn kwijtgeraakt en geld van een rekening kunnen eisen. Als je een routinekantoor hebt waar je vaak naar toe gaat en die misschien kan garanderen dat je een bekende klant bent, kun je die misschien omzeilen, maar reken er niet op.
 • Wat is het hoogste bedrag dat ik van mijn spaargeld kan opnemen zonder dat de overheid er aan het eind van het jaar vraagtekens bij zet?
  Een traditionele spaarrekening is precies dat, sparen. Het is uw geld: gebruik het wanneer u het nodig heeft. Het belangrijkste punt hier is dat het geld op een traditionele spaarrekening al is belast, dus zolang je de federale regelgeving volgt die het AANTAL transacties beperkt (niet meer dan 6 transacties per maand), stellen ze geen vragen over wat je met je geld doet. Als je het hebt over een beleggingsrekening zoals een 401K, dan is dit geld niet belast en zou er overheidskennisgeving en boetes nodig zijn, afhankelijk van je leeftijd.
 • Kan ik een cheque uitschrijven als de lopende rekening een negatief saldo heeft?
  Nee, want de cheque stuitert en dan bent u een vergoeding verschuldigd bovenop het bedrag waar de cheque voor is.
 • Ik heb veel berichten ontvangen dat ik commissies heb op mijn internetaccount. Hoe kan ik het controleren en intrekken?
  Bel het bedrijf en vraag het. Dit had u moeten worden uitgelegd toen u de rekening opende.
 • Zou een huidig paspoort acceptabel zijn als legitimatiebewijs wanneer u naar een bank gaat om geld van een rekening af te halen?
  Ja, in de VS en in de meeste andere landen is een actueel paspoort - met foto - een acceptabel primair identiteitsbewijs voor opname. De baliemedewerker is misschien minder bekend met paspoorten, dus wees niet verbaasd als ze de hoofdverteller moeten vragen hoe ze het correct kunnen controleren als een vorm van identiteitsbewijs.
 • Hoe kan ik geld opnemen van een lopende rekening?
  Er zijn twee manieren: gebruik een geldautomaat of ga via de bankbediende. In beide gevallen is het gebruik van uw bankpas vereist. Sommige banken staan het gebruik van uw rijbewijs bij de kassa toe, maar om veiligheidsredenen wordt ook om uw burgerservicenummer gevraagd.
 • Wat is de dagelijkse limiet voor het bedrag dat u aan een geldautomaat kunt opnemen?
  De limiet varieert van bank tot bank. Sommige banken stellen een dagelijkse limiet van 750€ in
 • Hoe krijg ik geld van een rekening als er geen geld op staat?
  U kunt dat niet doen tenzij de bank bereid is u geld te lenen.
Onbeantwoorde vragen
 • Hoe kan ik geld opnemen van mijn geldmarktspaarrekening bij de geldautomaat?
 • Hoeveel uitbetalingsbewijzen kan ik opvragen als ik naar mijn bank ga?
 • Kan ik zes opnames van 7460€ in een maand doen?

Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail