Hoe start je je eigen bedrijf zonder geld?

Om een bedrijf te starten zonder geld, moet u ervoor zorgen dat u uw huidige baan behoudt, zodat u nog steeds inkomen heeft. Begin te werken aan een businessplan waarin staat wat u gaat verkopen, wat uw kosten zullen zijn en wat voor soort personeel u moet inhuren. Doe vervolgens wat onderzoek en test je ideeën op kleine schaal, zoals bij een inzamelingsactie of op een evenement. Wanneer u klaar bent om uw bedrijf te openen, neemt u contact op met de Small Business Administration om te zien of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Gebruik daarnaast de troeven die je al hebt in je voordeel. U kunt bijvoorbeeld uw auto als bedrijfswagen gebruiken of, indien mogelijk, thuis werken. Blijf lezen om te leren denken als een ondernemer.

Hoe start ik mijn eigen bedrijf als het bedrijfsbeleid me niet toestaat hetzelfde soort bedrijf te starten
Hoe start ik mijn eigen bedrijf als het bedrijfsbeleid me niet toestaat hetzelfde soort bedrijf te starten?

Het creëren en onderhouden van uw eigen bedrijf is niet alleen een manier om rijkdom te verwerven - het is een manier om uw levensdromen na te jagen en persoonlijke vervulling te vinden. Dit pad is niet gemakkelijk, maar het is er een die alle grootste ondernemers uit de geschiedenis hebben moeten volgen. Hoewel het gemakkelijker is om een bedrijf te starten als u over grote contanten beschikt, is het mogelijk om vanaf de grond een succesvol bedrijf op te bouwen, met slimheid, doorzettingsvermogen en toewijding, zelfs als u niet beladen bent. Als je bereid bent om hard te werken en te leren van je mislukkingen, heb je de unieke kans om een succesvol bedrijf op te bouwen dat je met trots de jouwe kunt noemen.

Deel 1 van 3: aan de slag

 1. 1
  Behoud je huidige baan. Door het behoud van een betrouwbare bron van inkomsten en het starten van een nieuw bedrijf als een kant bedrijf, je jezelf te redden van de zorg van het niet weten hoe u uw hypotheek te betalen en van het omgaan met bergen van de potentiële schuld. Je zult echter harder moeten werken. Idealiter kunt u, wanneer uw nieuwe bedrijf op stoom begint te komen, geleidelijk de overstap maken van een fulltime werknemer bij uw oude baan naar een consultant of parttime werknemer. Uiteindelijk kun je fulltime overstappen naar je eigen bedrijf. Hoewel dit proces in het echte leven vaak niet zo soepel verloopt, is het bijna altijd veiliger dan alles te laten vallen om een droom na te jagen die nog niet is uitgekomen.
  • Deze eerste stap is des te belangrijker als u een gezin onderhoudt. Breng de toekomst van uw gezin niet in gevaar door uw primaire bron van inkomsten op te geven om een persoonlijke droom na te streven. Hoewel het moeilijker is om je nevenproject in evenwicht te brengen met je dagelijkse baan en je gezinsleven, is het veel veiliger.
  • Als u denkt dat u in de nabije toekomst uw eigen bedrijf wilt starten, vermijd dan het ondertekenen van een arbeidsovereenkomst met een clausule die uw vermogen om andere bronnen van inkomsten na te streven beperkt. Wees niet bang om uw contract zorgvuldig door te nemen met een advocaat.
 2. 2
  Ontwerp een businessplan. Hoe ga je geld verdienen? Als u deze vraag niet kunt beantwoorden, moet u geen eigen bedrijf beginnen. Het doel van elke instelling met winstoogmerk is om geld te verdienen - zorg dat u een gedetailleerd plan hebt om dit te doen voordat u aan uw zakelijke onderneming begint. Probeer de volgende vragen te beantwoorden - deze zijn vrij fundamenteel en zeker niet uitputtend:
  • Hoeveel kost het u om uw product of dienst aan de klant te leveren?
  • Hoeveel rekent u de klant voor uw product of dienst?
  • Hoe vergroot u het volume van uw bedrijf?
  • Op welke manieren biedt uw bedrijf een betere deal dan uw concurrenten?
  • Wat voor soort mensen moet je aannemen? Kan het werk gedaan worden zonder deze mensen?
 3. 3
  Maak een concurrentieanalyse. Wie zijn je concurrenten? Wat rekenen zij voor het product of de dienst die u aanbiedt? Kunt u dit product of deze dienst realistisch gezien op een hoger kwaliteitsniveau of tegen lagere kosten leveren? Zo ja, gefeliciteerd - misschien heb je iets op het spoor! Onderzoek de markt waarin u probeert in te breken, evenals bedrijven die wel (en geen) succes hebben gevonden in deze markt.
  • Niet alle sectoren zijn even gemakkelijk om in te breken. Zakelijk onderzoeksbureau IBISWorld beveelt bepaalde industrieën aan aan aspirant-eigenaren van kleine bedrijven vanwege hun lage instapkosten en hoge groeipotentieel. Onder hen zijn: personeelszaken en uitkeringen, straatverkoop, online veilingen en e-commerce, etnische supermarkten, het brouwen van wijn en gedistilleerde dranken, internetpublicaties en meer.
 4. 4
  Onderzoek en test uw ideeën. Voorbereiding en planning zijn van vitaal belang voordat u aan een zakelijke onderneming begint. Zoek indien mogelijk naar mogelijkheden om 'testruns' uit te voeren. Als je bijvoorbeeld overweegt een restaurant te openen, probeer dan eerst te koken voor een kerk- of schoolinzamelingsactie om te zien of je de hectische sfeer van een drukke keuken aankunt en om te beoordelen of je eten goed wordt ontvangen. U kunt ook proberen een onderzoek uit te voeren onder potentiële klanten om te beoordelen of zij uw hypothetische bedrijf zouden bezoeken.
  • Bedrijfsplannen zijn documenten in ontwikkeling. Als de resultaten van uw onderzoek of testen uw huidige plannen tegenspreken, wees dan niet bang om uw bedrijfsplan te wijzigen of zelfs helemaal opnieuw te beginnen. Dit kan frustrerend zijn, maar het is veel slimmer dan de mislukking van uw bedrijf te riskeren op basis van een idee dat geen succes heeft.
  Hoe start ik een bedrijf op YouTube zonder geld
  Hoe start ik een bedrijf op YouTube zonder geld?
 5. 5
  Vind mogelijkheden om goedkoop vaardigheden op te bouwen. Als je een idee hebt voor een bedrijf, maar je mist de vaardigheden of training om het uit te voeren, volg dan de training die je nodig hebt voor zo goedkoop mogelijk. Probeer afspraken te maken met opleidingsinstituten of bedrijven om je te laten opleiden in ruil voor geleverde diensten. Volg een betaalde stage of deeltijdopleiding. Zoek naar mogelijkheden om praktische kennis op te doen van vrienden, familie en bekwame kennissen. U moet een bron van inkomsten behouden terwijl u dit doet - als dit betekent dat u uw training over een langere tijd moet rekken, dan is dat maar zo.
  • Als je weer naar school moet, vraag dan elke beurs en elk financieel hulppakket aan waarvoor je in aanmerking komt. Het papierwerk kan tijdrovend zijn, maar de resultaten (in de vorm van bespaard geld) zijn het waard.
 6. 6
  Haal het meeste uit uw bestaande activa. Wanneer u vanuit het niets een nieuw bedrijf start, moet u zoveel mogelijk gebruikmaken van de middelen die u al tot uw beschikking heeft. Maak van uw dagelijkse auto bijvoorbeeld uw bedrijfswagen. Maak van uw garage een werkplaats. Sommige van de grootste bedrijven van vandaag (de meest bekende, Apple en Facebook) zijn begonnen op bescheiden plaatsen - garages, kelders en slaapzalen bijvoorbeeld. Wees niet bang om het meeste te halen uit wat je hebt!
  • Als u een huis heeft, gebruik het dan als de eerste locatie van uw bedrijf, in plaats van een kantoor te huren. Op deze manier bespaart u het geld dat u anders aan huur zou hebben uitgegeven. Fiscaal kan het zijn dat u een deel van uw woning wilt afschrijven als thuiskantoor.
 7. 7
  Stroomlijn uw personeelsplanning. Het is duur om uw personeel te betalen, vooral als u goed opgeleide professionals wilt inhuren. Houd uw personeel in eerste instantie zo klein mogelijk om de uitgaven te minimaliseren. De Amerikaanse Small Business Administration (SBA) beveelt aan niet meer dan ongeveer 50% van uw winst aan werknemerslonen te besteden. Als je al het werk van het bedrijf kunt doen zonder jezelf te belasten, doe het dan in eerste instantie alleen. Neem anders zo weinig mogelijk mensen in dienst om het werk veilig en professioneel uit te voeren. Naarmate het bedrijf groeit, zult u een natuurlijke behoefte ontdekken om meer mensen aan te nemen.
  • Houd er rekening mee dat u tegenwoordig, afhankelijk van waar u woont en het soort mensen dat u in dienst heeft, mogelijk naast zijn of haar basissalaris moet betalen voor de ziektekostenverzekering van een werknemer.
 8. 8
  Vraag vrienden en/of familie om een lening. Wanneer u probeert een bedrijf helemaal opnieuw op te bouwen, kunnen uw creativiteit en harde werk de plaats innemen van een aanzienlijk bedrag. U kunt echter een punt bereiken waarop u gewoon niet verder kunt zonder een beetje geld. U heeft bijvoorbeeld een bepaald duur apparaat nodig dat u niet bezit en niet kunt lenen. Veel kleine bedrijven vinden hun weg met hulp van een aardig familielid of vriend. Voordat u akkoord gaat met een lening, moet u er echter voor zorgen dat u de voorwaarden van de lening schriftelijk specificeert - hoe lang u de lening moet terugbetalen, hoe groot uw betalingen zullen zijn, enz.
  • Het kan een bijzonder goed idee zijn om een clausule op te nemen waarin staat dat als het bedrijf failliet gaat, u extra lang zult hebben om de lening terug te betalen (of helemaal niet hoeft terug te betalen).
 9. 9
  Zorg voor een officiële lening voor kleine bedrijven. Veel regeringen bieden leningprogramma's aan die speciaal zijn ontworpen om kleine bedrijven van de grond te krijgen. In de VS is de SBA het bureau dat deze programma's uitvoert. Het meest gebruikte SBA-leningprogramma is het 7(a)-programma, waarbij bedrijven aan verschillende vereisten moeten voldoen om ervoor te zorgen dat het geld goed wordt besteed. Deze eisen stellen dat het bedrijf:
  • Werken voor winst
  • Voldoe aan SBA-richtlijnen voor wat een bedrijf 'klein' maakt
  • Opereren in Europa of zijn territoria/bezittingen
  • Zorg voor voldoende eigen vermogen (eigenlijk waarde).
  • Gebruik andere redelijke manieren om geld in te zamelen voordat u zich aanmeldt
  • In staat zijn om de noodzaak van de lening aan te tonen
  • In staat zijn om een verantwoord gebruik voor het geld te tonen
  • Wees niet achterstallig op bestaande leningen aan de overheid
 10. 10
  Haal het woord eruit. Het best geleide bedrijf ter wereld zal failliet gaan als niemand weet dat het bestaat. Dit is je kans om een gebrek aan kapitaal goed te maken met je eigen harde werk - als je het je niet kunt veroorloven om tv-advertenties te maken of billboardruimte te huren, probeer dan thuis flyers af te drukken en ze in het weekend uit te delen. Ga huis-aan-huis reclame maken voor uw bedrijf in de buurt. Maak je eigen banner om aan de voorkant van je bedrijf te hangen. Verkleed je in een belachelijk kostuum en ga met een bordje op een drukke straathoek staan. Alle goedkope, vernederende dingen die je kunt doen om het nieuws over je nieuwe bedrijf bekend te maken, doe het. Als het geld krap is, moet je ego misschien een stapje terug doen bij je eerste marketinginspanningen.
  • Vandaag de dag heb je ook het potentieel om je klanten online te bereiken via een succesvolle social media campagne. Sociale media zijn een effectieve manier voor een klein bedrijf om zichzelf online te presenteren aan zijn klanten. Het beste van alles is dat het voor uw bedrijf gratis is om lid te worden van bijna alle grote sociale-mediasites. Maak een account aan op Facebook, Twitter of andere sociale netwerken en moedig uw klanten aan om u toe te voegen aan hun online kring (mogelijk door kleine extraatjes aan te bieden aan klanten die dat doen), zodat u hen op de hoogte kunt houden van deals en promoties.
   • Houd er echter rekening mee dat online klanten eraan gewend zijn constant te worden gebombardeerd met advertenties. Probeer uw online inhoud echt grappig of opvallend te maken - u zult populairder zijn dan wanneer u sociale media uitsluitend als platform voor advertenties gebruikt.
Welk bedrijf is winstgevender als ik een bedrijf wil starten
Welk bedrijf is winstgevender als ik een bedrijf wil starten?

Deel 2 van 3: denken als een ondernemer

 1. 1
  Kweek wat passie en vastberadenheid. Het starten van uw eigen bedrijf kan heel, heel moeilijk zijn, vooral in het begin, wanneer u nog steeds de "knikken" van uw nieuwe bedrijfsmodel aan het uitzoeken bent. Als je van je bedrijf houdt - als het iets is waar je een passie voor hebt - wordt het werk veel gemakkelijker. Als je passie voor je werk zo groot is dat je je schuldig voelt omdat je geld hebt verdiend, kun je erop vertrouwen dat je iets hebt gekozen dat perfect bij je past. Als je passie voor je werk hebt, is het gemakkelijk om je vastberadenheid sterk te houden, want je zult pas tevreden zijn met jezelf als je je best hebt gedaan!
  • Vind een aantal gebieden waar u gepassioneerd over bent en ontwikkel uw vaardigheden op die gebieden door middel van studies, trainingen en de praktische toepassing van kennis en vaardigheden. Vind manieren om geld te verdienen met je passie in plaats van te proberen je dagelijkse baan te "dwingen" om je rekeningen te betalen om het object van je passie te worden.
 2. 2
  Wees voorbereid om jezelf opnieuw uit te vinden. Wanneer u uw eigen bedrijf start, zult u misschien merken dat u drastische veranderingen moet aanbrengen in uw gewoonten en zelfs uw basisgedrag, om aan uw nieuwe eisen te kunnen voldoen. Flexibiliteit is een grote troef als u een nieuwe eigenaar van een klein bedrijf bent, aangezien u uzelf misschien een paar keer moet 'opnieuw uitvinden' om de juiste insteek te vinden om de niche die u hebt gekozen aan te pakken. Onthoud dat het starten van uw eigen bedrijf lange uren en veel focus vereist - verander uw gedrag om ervoor te zorgen dat u uw nieuwe baan de tijd en aandacht kunt geven die het nodig heeft.
  • Ben je bijvoorbeeld "geen ochtendmens?" Ben je "energiezuinig?" Als de grote opening van uw restaurant over een week plaatsvindt, kunt u het zich niet meer veroorloven dit te zijn! Verander vandaag je gewoontes - zet je wekker extra vroeg en drink een grote mok koffie.
 3. 3
  Profiteer van onconventionele financieringsbronnen. U hebt dus geen angel-investeerder of trustfonds. Dit betekent niet noodzakelijk dat het onmogelijk is om geld in te zamelen voor uw droomstartup! Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit voor mensen met geweldige ideeën (maar geen geld) om de aandacht te trekken van mensen met geld (maar geen geweldige ideeën). Overweeg bijvoorbeeld om uw project te adverteren op een cloud-sourcingsite zoals Kickstarter. Met sites als deze kunt u uw idee "pitchen" op internet - als mensen online denken dat uw idee goed is en uw bedrijfsplan goed is, hebben ze de mogelijkheid om een deel van uw opstartkosten te verlagen!
  • Een andere manier om geld te winnen voor uw kleine bedrijf is door deel te nemen aan een startup-competitie. Deze wedstrijden, die vaak worden georganiseerd door de business schools van grote universiteiten (met name universiteiten in de San Francisco Bay Area zoals Berkeley en Stanford), stellen jonge, ondernemende ondernemers in staat hun ideeën te verkopen aan rijke durfkapitalisten. Meestal winnen bij deze wedstrijden de winnaars een eerste financieringsronde om hun bedrijf te starten!
 4. 4
  Zet de klant op de eerste plaats. Een zekere manier om uw nieuwe bedrijf te onderscheiden van gevestigde concurrenten is door simpelweg vriendelijker en persoonlijker te zijn dan wie dan ook - mensen houden ervan als kleine bedrijven een warm 'Ma en Pa'-gevoel hebben. Maak het uw primaire doel om uw klanten tevreden te stellen door middel van kwaliteitsresultaten en vriendelijke service.
  • Probeer te begrijpen wat de klant wil. Vind de beste manier om aan die wensen te voldoen. De belangrijkste focus van elk bedrijf is klanttevredenheid. (Secundaire focus zou dan moeten zijn kwaliteit, kosten/winst, uitstraling, functie product/dienst, etc etc...)
  • Onthoud dat de klant "altijd gelijk" heeft - zelfs als hij/zij rechtmatig of onlogisch handelt. Dit betekent niet dat u moet capituleren voor klanten met belachelijke eisen, maar dat u ervoor moet zorgen dat elke klant zich gerespecteerd voelt.
 5. 5
  Bieden betere waarde dan concurrenten. Geld praat. Voor de meeste gemiddelde consumenten is geld de "bottom line" - het ding dat hen informeert wanneer ze beslissen voor welke producten en diensten ze moeten betalen. Consumenten willen waar voor hun geld en verafschuwen het idee 'opgelicht' te worden. Profiteer hiervan! Bied een betere deal dan uw concurrenten - hetzelfde werk goedkoper doen, geeft u zeker een voorsprong. Zorg er echter voor dat uw winstmarges beschermd zijn bij het bepalen van de prijsstructuur van uw bedrijf - u moet altijd de huur kunnen betalen.
  • Kom uw beloften na en laat u nooit verleiden tot valse advertenties, aangezien dit de reputatie van u en uw bedrijf in een mum van tijd zal ruïneren.
 6. 6
  Laat uw creativiteit uw geld vervangen. Breng uw bedrijf 'terug naar de basis'. Probeer er in eerste instantie voor te zorgen dat uw bedrijf zo slank mogelijk is. Minimaliseer uw behoefte aan contant geld, wat in het begin moeilijk te verkrijgen kan zijn, en verhoog de verkoopactiviteit agressief door uw eigen creatieve ideeën en concepten te ontwikkelen en te implementeren. Denk altijd groot. Een geweldig idee kan duizenden dollars waard zijn.
  Om een bedrijf te starten zonder geld
  Om een bedrijf te starten zonder geld, moet u ervoor zorgen dat u uw huidige baan behoudt, zodat u nog steeds inkomen heeft.
 7. 7
  Ga voorzichtig om met contracten en samenwerkingsverbanden. Zorg ervoor dat u elke zakelijke relatie of partnerschap die u aangaat zeer zorgvuldig overweegt. Neem alleen mensen in dienst of werk samen met mensen die u absoluut vertrouwt. Als u besluit om samen te werken met een persoon of bedrijf die u vertrouwt, zorg er dan voor dat de voorwaarden van uw partnerschap schriftelijk zijn vastgelegd voordat u uw relatie officieel maakt.
  • Het kan een heel goed idee zijn om een advocaat te betalen om u te helpen uw contracten voor u op te stellen. Juridische kosten kunnen duur zijn, maar een goed geschreven contract kan u op de lange termijn vele malen uw initiële investering besparen door te voorkomen dat uw partners misbruik van u maken.
  • Wees voorzichtig wanneer u de term 'partner' gebruikt wanneer u met zakenrelaties spreekt, aangezien het juridische concept van promesse stoppers (het gesproken woord dat een geschreven contract vervangt) u in een later stadium kan bijten, vooral als u geld gaat verdienen.
 8. 8
  Bouw uw vermogen om te onderhandelen op. Als al het andere faalt, onderhandel, ruil en handel. Zelfverzekerd sluw onderhandelingsvermogen is een van de kenmerkende eigenschappen van een echte ondernemer. Dit is een waardevolle vaardigheid om op te bouwen, omdat het uw aangeboren zakelijke "knowhow" versterkt en uw zelfvertrouwen verbetert. Of u nu een nieuwe werknemer in dienst neemt, wat apparatuur koopt of een zakelijk partnerschap aangaat, wees niet bang om te onderhandelen en aanbiedingen te doen die gunstig voor u zijn - het ergste dat de andere persoon kan doen, is "nee" zeggen. Neem risico's (terwijl u uw wettelijke rechten beschermt) en u zult aangenaam verrast zijn over het resultaat.
  • Probeer een uitstapje te maken naar de lokale vlooienmarkt - hier mag je meestal (zelfs aangemoedigd) afdingen en onderhandelen met verkopers, zodat je wat goede low-stakes kunt oefenen.

Deel 3 van 3: veilig en gezond blijven

 1. 1
  Vertrouw op uw familie, vrienden en geliefden. Je hoeft deze weg niet alleen te gaan. Zelfs als u geen zakelijke partnerschappen aangaat met uw dierbaren (wat een slim idee kan zijn), kunt u in het begin (en later, wanneer het moeilijk is) op deze mensen leunen. Familie en vrienden kunnen krachtige emotionele steun bieden tijdens uw ondernemersreis. Als je tot het uiterste gestrest bent, kan deze ondersteuning het verschil maken tussen jezelf pushen om te slagen en in de put gooien.
  • Praat met uw familie en zorg ervoor dat ze het eens zijn met uw algemene bedrijfsplan, omdat u soms de middelen, tijd, geld, gezondheid en zenuwen van uw gezin moet belasten. Het is alleen maar eerlijk dat ze weten waar ze aan beginnen.
  • Nadat u de baas bent geworden in uw zakenleven, voelt u misschien de verleiding om ook thuis bazig te worden. Ga niet in op deze verleiding. Houd uw zakelijke zorgen en uw familiekwesties gescheiden - maak bijvoorbeeld een regel dat u uw zaken niet tijdens het diner bespreekt.
 2. 2
  Ken je rechten. Een gedegen kennis van handelsrecht (met name contractenrecht, belastingrecht en de wettelijke vereisten voor het runnen van een klein bedrijf) is een waardevolle vaardigheid voor een ondernemer. Het is een goed idee om, indien mogelijk, vertrouwd te raken met deze rechtsgebieden voordat u uw bedrijf start. Als u echt vertrouwen heeft in deze rechtsgebieden, kunt u geld besparen, anders had u wellicht geld moeten uitgeven aan juridisch advies. U bespaart uzelf ook ernstige hoofdpijn bij het ontcijferen van complexe zakelijke en belastingdocumenten.
  • Als u echter niet bekend bent met de wet, schakel dan hulp in. Het geld dat u uitgeeft aan een advocaat kan u vele malen uw initiële investering besparen, bijvoorbeeld door te voorkomen dat u in schadelijke contracten komt.
 3. 3
  Zorg voor je fysieke, mentale en emotionele toestand. Als u uw gezondheid verliest, kunt u alles verliezen. Een gezond lichaam, geest en ziel zijn essentieel voor succes als ondernemer. Vooral in het begin kunnen de uren erg lang zijn en kan het werk erg zwaar zijn. Toch moet u altijd proberen redelijke hoeveelheden tijd te besteden aan lichaamsbeweging, slaap en 'rusttijd'. Behandel deze dingen met de waarde die ze verdienen - ze houden je gezond en gezond. Onthoud dat als u arbeidsongeschikt bent, u uw bedrijf niet kunt runnen.
  • Probeer een inkomensbeschermingsverzekering af te sluiten, vooral als uw baan er een is met een risico op letsel - een zelfstandige kan het zich niet veroorloven om aan deze mogelijkheid inkomsten te verliezen.
 4. 4
  Zorg voor de juiste balans tussen werk en privé. Doe alle dingen met mate. Leef het leven met een gevoel van evenwicht, zelfs als je een bedrijf start met amper een cent op de bank. Het verliezen van je perspectief in het leven zal je op de lange termijn armer maken (emotioneel - niet noodzakelijk financieel), dus het is nooit een risico dat het waard is om te nemen. Mis nooit meer een nachtrust. Werk jezelf niet dood. Besteed altijd tijd aan uw gezin, uw hobby's en natuurlijk uzelf. Je leven moet een bron van vreugde en passie zijn - niet alleen een kans om te werken.
  • Bovendien mag u nooit op medicijnen vertrouwen om uw prestatievermogen te verbeteren of om uw normale plannen voor gezond eten en bewegen te vervangen. Dit zal je op de lange termijn kapot maken en ervoor zorgen dat je irrationele, emotionele beslissingen neemt die nooit een goede zaak zijn in het bedrijfsleven.
Is dat ook een geweldig ding om een bedrijf mee te beginnen
Als je een hobby hebt, is dat ook een geweldig ding om een bedrijf mee te beginnen.

Tips

 • Probeer zoveel mogelijk geld te lenen. Geld is koning. Houd het zo. Als u geen geld heeft, geef het dan niet uit en maak in geen enkel stadium 'in vertrouwen' grote bedrijfskosten.
 • Probeer in het begin niet vast te leggen aan langlopende contracten, zoals huurcontracten of vaste arbeidscontracten voor werknemers. Aangezien u niet zeker weet hoe de zaken zullen uitpakken in met name het eerste jaar van exploitatie (de experimenteerfase), is het aangaan van dergelijke grote toezeggingen ronduit dwaasheid. Doe het gewoon niet.
 • Deel uw zakelijke ideeën niet luchtig met anderen. Ooit een fantastisch bedrijfsidee gestolen? Als je dat hebt gedaan, zul je waarschijnlijk nooit meer zo dwaas zijn. Het verraadelement kan je zelfvertrouwen volledig vernietigen. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen.
 • Praat met ervaren ondernemers om hun ideeën te krijgen over hoe u vanaf de basis kunt beginnen.

Vragen en antwoorden

 • Hoe kom ik erachter welk bedrijf ik wil openen?
  Kijk naar je interesses en hobby's; ze zouden een bedrijf kunnen worden. Bekijk uw regio om te zien of er een dienst of bedrijf ontbreekt dat u kunt leveren.
 • Is het mogelijk om op twaalfjarige leeftijd mijn eigen huidverzorgingsbedrijf te beginnen?
  Ja, dat is mogelijk, maar je hebt waarschijnlijk hulp van je ouders nodig, vooral als je accounts wilt aanmaken om je producten online te verkopen.
 • Ik zou graag een bedrijf willen starten om mensen te helpen met dagelijkse taken/klusjes. Ik heb geen geld om te starten of te adverteren, wat kan ik doen?
  Je hebt niet echt veel geld nodig. Koop wat wit printerpapier en ontwerp je eigen flyers. Deel ze van deur tot deur uit en vraag winkeliers of ze uw flyers voor de etalage willen hangen. Maak gratis een website met zoiets als Wix.com. U kunt 100 visitekaartjes bestellen voor 7,5050€
 • Is het verkopen van stoffen een goed idee?
  Ja, mensen houden van stoffen van goede kwaliteit. Je kunt ook wat kleding of kussens aanbieden, zodat zelfs mensen die niet kunnen naaien van de stoffen genieten. Op dit gebied van marketing is een goede etalage essentieel. Leg jurkvormen, knusse kussens en rollen stof, evenals wat snuisterijen zoals een oude naaimachine in uw raam.
 • Is een sportschool een goede investering?
  Je zou veel geld in fitnessapparatuur kunnen steken om failliet te gaan (niet in staat om de lease- en personeelskosten te betalen) en uiteindelijk de apparatuur verkopen voor het 10e van wat je hebt betaald. Als je hart op een sportschool is gericht, probeer dan eerst een PT of sportschoolmanager te worden.
 • Ik heb al een bedrijf - het naaien van herenoverhemden - maar hoe kan ik het naar een groter niveau laten groeien?
  Als u denkt aan groter groeien, wilt u zich afvragen hoe u grotere hoeveelheden kunt verkopen. Niet per se meer "individuele" klanten, maar 1-klanttypes die grotere hoeveelheden zullen kopen. Kunt u verkopen aan organisaties, scholen, sportteams, herengroepen, clubs, bedrijven?
 • Hoe kan ik een bakkerij openen zonder geld?
  Eén ding is zeker: er is geld voor nodig om geld te verdienen! Omdat je echter al online bent, een computer hebt en waarschijnlijk een telefooncamera, kun je bakken, foto's maken, posten op sociale media of je website en bezorgen bij klanten in je buurt. Als ze niet bestellen, bak je niet, dus het kost je niets!
 • Ik ben een tiener en kan 25000 investeren om geld te verdienen. Wat moet ik doen?
  Wacht tot je de hogeschool/universiteit hebt afgerond. Volg tijdens de hogeschool/universiteit cursussen over onderwerpen die je interesseren. Als je een hobby hebt, is dat ook een geweldig ding om een bedrijf mee te beginnen.
 • Ik woon in een kleine stad met alleen een lokale gemeenschap en wil een klein bedrijfje oprichten, zoals een restaurant. Zouden deze ideeën nog steeds even belangrijk en praktisch zijn?
  Het maakt niet uit of je in een lokale gemeenschap of in een grote stad woont, want iedereen houdt van eten. Zorg er natuurlijk voor dat het eten lekker is en dat je voedselverwerking en locatie schoon zijn. Houd om te beginnen de prijzen laag en neem de feedback van klanten mee om uw diensten naar hun zin te verbeteren.
 • Ik kan geen financiering krijgen om mijn restaurant te beginnen. Ik heb SBDC geprobeerd, maar ze waren niet veel hulp. Waar kan ik harde geldschieters vinden of iemand die zou investeren?
  U heeft al andere ondernemers om verwijzingen gevraagd? Het is niet ideaal, maar u kunt in rood staan of een creditcard gebruiken om uzelf op weg te helpen.
Onbeantwoorde vragen
 • Ik heb een familiebedrijf in levensmiddelen, hoe kan ik dit groter maken?
 • Hoe kan ik een GST-nummer krijgen als ik een kleine belastingbetaler ben zonder drempels te overschrijden?
 • Hoe start ik een bedrijf op YouTube zonder geld? Hoe maak ik het snel succesvol?
 • Wat is het verschil tussen een servicegebaseerd bedrijf en een productgebaseerd bedrijf? Welk bedrijf is winstgevender als ik een bedrijf wil starten?
 • Hoe start ik mijn eigen bedrijf als het bedrijfsbeleid me niet toestaat hetzelfde soort bedrijf te starten?

Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail