Hoe fraude melden op Craigslist?

Kunt u de fraude melden bij de lokale
Als u het slachtoffer bent geworden van een oplichting met geclassificeerde advertenties op Craigslist, kunt u de fraude melden bij de lokale, provinciale en federale autoriteiten.

Craigslist biedt een online forum voor gebruikersdiscussies en geclassificeerde lijsten en heeft meer dan 700 lokale sites in 70 landen over de hele wereld. Helaas gebruiken sommige gebruikers de site ook om frauduleuze vermeldingen te plaatsen en oplichting te plegen die zowel de staats- als de federale strafwetten schenden. Als u het slachtoffer bent geworden van een oplichting met geclassificeerde advertenties op Craigslist, kunt u de fraude melden bij de lokale, provinciale en federale autoriteiten.

Methode 1 van 4: rapporteren aan craigslist

 1. 1
  Leer hoe u frauduleuze vermeldingen kunt identificeren. Craigslist heeft een pagina in zijn "over"-sectie over soorten verzoeken waar u op moet letten en hoe u oplichting kunt voorkomen.
  • Craigslist waarschuwt je in het bijzonder om niemand te betalen die je niet persoonlijk hebt ontmoet, of om iets ongeziens op Craigslist te huren of te kopen.
  • Wees op uw hoede voor iedereen die om financiële informatie vraagt, zoals een bankrekening- of creditcardnummer, of die informatie vraagt om een kredietcontrole of een criminele achtergrondcontrole uit te voeren.
 2. 2
  Bekijk de gebruiksvoorwaarden van craigslist. Als Craigslist-gebruiker zijn zowel u als de maker van de frauduleuze vermelding akkoord gegaan met deze voorwaarden.
  • De gebruiksvoorwaarden specificeren dat Craigslist zich het recht voorbehoudt om het gebruik en de toegang van zijn site te matigen. Als u de gebruiker rapporteert en Craigslist reden heeft om aan te nemen dat ze frauduleuze activiteiten uitvoeren, kan hun account worden beëindigd of het IP-adres worden geblokkeerd.
 3. 3
  Markeer de vermelding. Als de vermelding nog steeds actief is, kunt u op de link met de tekst 'verboden' bovenaan de vermelding klikken om de inhoud ervan te markeren.
  • Craigslist wordt voor een groot deel door de gemeenschap gemodereerd. Als echter voldoende gebruikers een gratis advertentie als verboden hebben gemarkeerd, wordt deze automatisch verwijderd.
 4. 4
  Neem contact op met Craigslist. Craigslist heeft een berichtformulier dat u kunt invullen om een frauduleuze vermelding direct aan het bedrijf te melden.
Craigslist heeft een berichtformulier dat u kunt invullen om een frauduleuze vermelding direct
Craigslist heeft een berichtformulier dat u kunt invullen om een frauduleuze vermelding direct aan het bedrijf te melden.

Methode 2 van 4: rapporteren aan lokale wetshandhaving

 1. 1
  Onderzoek de wet van uw staat. De politie zal alleen activiteiten onderzoeken die in strijd zijn met het staatsstrafrecht, dus zoek de wet van uw staat die van toepassing is op criminele fraude en zorg ervoor dat deze van toepassing is op uw zaak.
  • De details verschillen van staat tot staat, maar over het algemeen moet de persoon gelogen hebben of een belangrijk feit verkeerd hebben voorgesteld om u ertoe te brengen hem geld of een ander voordeel te geven. Voor het misdrijf fraude moet de openbare aanklager zonder redelijke twijfel bewijzen dat de persoon wist dat de informatie die hij aangaf vals was, maar toch loog om een oneerlijk voordeel te behalen.
  • Een veel voorkomende Craigslist-zwendel omvat bijvoorbeeld valse verhuurlijsten. De crimineel vindt een huis te koop op een onroerendgoedsite en kopieert de informatie voor een Craigslist-advertentie met zijn eigen e-mailadres. Wanneer geïnteresseerde potentiële huurders contact met hem opnemen over de aanbieding, legt hij uit dat hij de VS snel moest verlaten - vaak vanwege een soort missionaris of ander werk in Afrika. Vervolgens instrueert hij de persoon om een aanbetaling van de eerste en laatste maand huur in het buitenland over te maken. Natuurlijk is het huis niet te huur en zal de persoon die het geld heeft overgemaakt waarschijnlijk nooit meer iets van de zogenaamde "verhuurder" horen.
 2. 2
  Verzamel informatie over het incident. Met een basiskennis van wat moet worden bewezen om fraude te vervolgen, maakt u kopieën van alle e-mails of andere informatie die u heeft die de politie en het openbaar ministerie kan helpen.
  • Aangezien de persoon je probeert te misleiden, is het waarschijnlijk dat ze je een valse naam hebben gegeven of een nep-e-mailaccount gebruiken. U dient echter nog steeds alle correspondentie en alle informatie die u in de loop van de transactie hebt ontvangen, bij te houden.
  • Houd er rekening mee dat fraude in wezen diefstal door bedrog is, dus het bewijzen van de bedoeling om te misleiden is cruciaal voor elke fraudezaak. Als de persoon niet wist dat de informatie die hij je gaf vals was, is hij mogelijk niet aansprakelijk voor fraude.
  • Stel dat u reageert op een Craigslist-advertentie die is geplaatst door iemand die aanbiedt haar Volkswagen Kever uit 2005 te verkopen voor 5970€. In de lijst stelt ze dat het voertuig geen mechanische problemen heeft. Na aankoop van de auto ga je echter naar een monteur en ontdek je dat de transmissie kapot is. De verkoper is niet schuldig aan fraude tenzij kan worden bewezen dat ze wist dat de auto een nieuwe transmissie nodig had en er opzettelijk over loog om meer geld van u te krijgen voor de auto.
 3. 3
  Neem contact op met uw lokale politie. Ga naar het dichtstbijzijnde politiebureau of bel het niet-noodnummer om de frauduleuze activiteit te melden.
  • In sommige gebieden kunt u mogelijk ook een online formulier invullen om aangifte te doen bij de politie. De contactgegevens van alle lokale wetshandhavingsinstanties in Europa zijn beschikbaar op http://usacops.com.
  • Als u aangifte doet bij de politieman of agent, vermeld dan een gedetailleerde, chronologische beschrijving van alle gebeurtenissen of communicatie die tussen u en de dader heeft plaatsgevonden. Geef zoveel mogelijk details en stel alle documenten die u heeft, zoals kopieën van e-mailcorrespondentie, beschikbaar aan de afdeling.
 4. 4
  Zorg voor een kopie van het politierapport voor uw administratie. Vraag na het opmaken van het proces-verbaal om kopieën en noteer het rapport of het referentienummer voor het geval u het voor andere rapporten nodig heeft.
  • Als u een verzekeringsclaim indient of een financieel verlies moet melden bij een bank of creditcardmaatschappij, kan het hebben van een politierapportnummer waardevol zijn.
 5. 5
  Werk samen met rechercheurs. Aangezien de politie de activiteit onderzoekt, moet u mogelijk meer informatie aan hen verstrekken over de vermelding of uw interactie met de persoon.
  • Bewaar de originelen van documenten of elektronische bestanden voor het geval onderzoekers deze moeten inspecteren of als bewijsmateriaal moeten gebruiken. Als je e-mails hebt met de dader, moet je de originele bestanden indien mogelijk intact houden, aangezien e-mails headerinformatie bevatten die kan worden gebruikt om de locatie van de afzender te achterhalen.
Houd er rekening mee dat fraude in wezen diefstal door bedrog is
Houd er rekening mee dat fraude in wezen diefstal door bedrog is, dus het bewijzen van de bedoeling om te misleiden is cruciaal voor elke fraudezaak.

Methode 3 van 4: rapporteren aan de fbi

 1. 1
  Verzamel informatie over het incident. Voordat u met uw rapport begint, moet u kopieën van e-mails of andere relevante informatie die u met de FBI wilt delen, ordenen.
  • Om een klacht in te dienen, moet u uw naam en contactgegevens vermelden, evenals informatie over de persoon of het bedrijf die verantwoordelijk is voor de fraude en details zoals data en locaties van belangrijke evenementen.
  • Als u al aangifte heeft gedaan bij de plaatselijke politie, kunt u dezelfde informatie gebruiken. De FBI heeft vergelijkbare gegevens nodig, waaronder uw naam en contactgegevens, evenals de naam of contactgegevens die u heeft van de dader, en uw account van het incident en waarom u denkt dat er fraude heeft plaatsgevonden.
 2. 2
  Ga naar het klachtencentrum internetcriminaliteit (ic3). De FBI beheert een website voor het melden van internetcriminaliteit, waaronder frauduleuze Craigslist-advertenties.
  • De IC3 beoordeelt klachten en stuurt ze door naar alle federale, staats- of lokale instanties met jurisdictie over het onderwerp van de klacht. Die instanties onderzoeken de zaak vervolgens verder en dienen indien nodig aangifte in.
 3. 3
  Klik op de knop om uw klacht in te dienen. Wanneer u klaar bent om het klachtenproces te starten, klikt u door om het privacybeleid van de FBI te accepteren en uw gegevens in te voeren.
  • U moet ook een bevestiging lezen en accepteren dat alle informatie die u verzendt naar uw beste weten correct is. Als u valse informatie in uw klacht opneemt, kunt u volgens de federale wetgeving strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld en boetes of gevangenisstraf oplopen.
 4. 4
  Vul het klachtenformulier in. Volg de instructies om de juiste informatie in te voeren. U kunt ook documenten meesturen die uw klacht ondersteunen.
  • Het formulier bevat verschillende secties waarin u wordt gevraagd naar uzelf, de persoon of het bedrijf die verantwoordelijk is voor de fraude en de geldelijke of andere verliezen die u heeft geleden.
  • Zorg ervoor dat u alle informatie die u in uw klacht hebt opgenomen, doorleest voordat u deze indient om de juistheid ervan te verifiëren en ervoor te zorgen dat iedereen die de klacht leest de reeks gebeurtenissen kan volgen.
 5. 5
  Dien uw klacht in. U ontvangt een bevestigingsmail wanneer uw klacht is ontvangen.
  • Uw bevestigingsmail bevat een unieke klacht-ID en wachtwoord die u kunt gebruiken als u informatie aan uw klacht wilt toevoegen of een pdf-kopie wilt downloaden of afdrukken voor uw eigen administratie.
 6. 6
  Volg uw klacht op. Hoewel de IC3 zelf geen klachten onderzoekt, kunt u uw ID en wachtwoord gebruiken om de status te controleren.
  • Als uw klacht wordt doorgestuurd naar een wetshandhavingsinstantie, kan een officier of rechercheur contact met u opnemen om uw verhaal of kopieën van bewijsmateriaal dat u rechtstreeks heeft op te vragen. U dient kopieën te bewaren van alle documenten die u bij uw IC3-klacht hebt gevoegd.
Noteer het rapport of het referentienummer voor het geval u het voor andere rapporten nodig heeft
Vraag na het opmaken van het proces-verbaal om kopieën en noteer het rapport of het referentienummer voor het geval u het voor andere rapporten nodig heeft.

Methode 4 van 4: rapporteren aan de federale handelscommissie

 1. 1
  Ga naar de website van de FTC klachtenassistent. De FTC onderhoudt een website waarop u gemakkelijk een klacht kunt indienen over frauduleuze internetactiviteiten.
  • Hoewel de FTC geen individuele klachten oplost, zal het uw informatie beoordelen en deze in een database plaatsen die beschikbaar is voor wetshandhavers in het hele land.
  • De website heeft ook informatie en tips voor u om uw geld terug te krijgen en om oplichting in de toekomst te voorkomen.
 2. 2
  Categoriseer uw klacht. Afhankelijk van de aard van de activiteit kan uw klacht vallen onder "identiteitsdiefstal" of "oplichting en oplichting". U kunt de categorie ook gebruiken voor internetdiensten, waaronder online winkelen.
  • Elke categorie heeft specifiekere subcategorieën om de kernproblemen van uw klacht nader te identificeren.
 3. 3
  Voer details in over het frauduleuze incident. Nadat u de juiste categorie hebt geselecteerd, schrijft u een beschrijving van de vermelding en elke ontmoeting die u had met de gebruiker die deze heeft gepost.
  • Om uw FTC-klacht af te ronden, moet u uw naam en contactgegevens verstrekken, evenals de naam en contactgegevens die u van de dader heeft.
  • Hoewel u geen contactgegevens hoeft te verstrekken en anoniem kunt blijven, kunnen de FTC of andere instanties geen contact met u opnemen als u uw eigen gegevens niet vermeldt in geval van verder onderzoek.
 4. 4
  Beoordeel uw klacht. Als u klaar bent, krijgt u de gelegenheid om uw klacht in zijn geheel te bekijken en te bevestigen dat de door u verstrekte informatie volledig en nauwkeurig is.
  • Als u de door u verstrekte informatie wilt wijzigen of aanvullen, kunt u teruggaan en elke sectie bewerken.
  • Als u tevreden bent met uw antwoorden, kunt u een samenvatting van uw klacht afdrukken voor uw eigen administratie voordat u deze indient.
 5. 5
  Dien uw klacht in bij de FTC. Als u tevreden bent met de inhoud van uw klacht, klikt u op de knop om deze in te dienen.
  • De FTC beoordeelt uw klacht en uploadt deze naar het Consumer Sentinel Network. Deze database bevat miljoenen klachten van consumenten en is gratis beschikbaar voor geregistreerde federale, staats- en lokale wetshandhavingsinstanties.
Juridische disclaimer De inhoud van dit artikel is voor uw algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor professioneel recht of financieel advies. Het is ook niet bedoeld om door gebruikers op te vertrouwen bij het nemen van investeringsbeslissingen.
Deze site gebruikt cookies om het verkeer te analyseren en om advertenties te personaliseren. Als u ermee doorgaat deze site te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail